[C53A 1.6] zmiana wydechu w GTi-ku |
Autor |
Wiadomość |
stsko
Nowy Forumowicz
Auto: Colt GTi C53A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-07-2010, 04:53 [C53A 1.6] zmiana wydechu w GTi-ku
|
|
|
Czy wsadzenie wydechu przelotowego nie spowoduje spadku mocy?? |
|
|
|
 |
Mateusz071
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 329 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 22-07-2010, 22:08
|
|
|
spowoduje wzrost mocy i głośny gang, wstaw sobie tlumiki przelotowe z 2 szt lub zostaw puszke po wyprutum tłumiku. |
|
|
|
 |
stsko
Nowy Forumowicz
Auto: Colt GTi C53A
|
Wysłany: 23-07-2010, 10:37
|
|
|
a co z momentem obrotowym? |
|
|
|
 |
Mateusz071
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 329 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 25-07-2010, 11:46
|
|
|
powiem Ci tak, nabież powietrza w płuca, zatkaj usta szmatą i ja trzymaj i wydmuchnij powietrze, a teraz to samo ale bez szmaty i pytanie za 10 punktów na którą czynność zużyłeś wiecej energi? silnikowi też tak łatwiej przez co nie jest obciążany przepychaniem spalin i to samo sie tyczy sportowego filtra powietrza poleprzenia wlotu powierza wygładzenia i rozwiercenia średnicy kolektora (lub wykonanie nowego) i kanałów dolotowych w głowicy. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-07-2010, 20:59
|
|
|
stsko napisał/a: | Czy wsadzenie wydechu przelotowego nie spowoduje spadku mocy?? | Nie. Za to spowoduje przekroczenie norm hałasu jeżeli nie dasz tylu tłumików co w oryginale. Ja swój zmieniłem na wykonany z kwasówki od turbosprężarki do końca. Zostawiłem katalizator i tylny tłumik a całość wykonana została dokładnie na wzór oryginalnego. Jest pomruk ale jest ok. Ty nie masz turbiny i dlatego powinieneś dac przynajmniej tłumik środkowy. Pamiętaj też, że na ori wydechu jest na przejściu przez zawieszenie dodatkowy mały tłumik/komora rezonansowa. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
|