To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Akcja serwisowa

DjQuest - 27-08-2010, 10:25
Temat postu: Akcja serwisowa
http://motoryzacja.wnp.pl...8171_1_0_0.html

MMC Car Poland sp. z o.o. powiadomiła Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że samochody Mitsubishi Outlander (CW), mogą powodować zagrożenie dla użytkowników.
Przedsiębiorca poinformował, że w samochodach Mitsubishi Outlander możliwe jest przetarcie elektrycznej wiązki systemu sterowania silnikiem, co może prowadzić do powstania zwarcia powodującego uruchomienie rozrusznika. Następstwem takiego zdarzenia może być nadmierne rozgrzanie rozrusznika, a w skrajnym przypadku - pojawienie się ognia.

W Polsce wada dotyczy 169 egzemplarzy Mitsubishi Outlander.
Przedsiębiorca zaprosi listem poleconym posiadaczy wadliwych samochodów na bezpłatną naprawę polegającą na wzmocnieniu osłony wiązki elektrycznej systemu sterowania silnikiem.

pkwiat - 27-08-2010, 11:22

Akcja jest prowadzona już od jakiegoś czasu - z tego co pamiętam byłem w czerwcu w serwisie. Prawdopodobnie dotyczy aut z 2008 r.
MMC przysyła zawiadomienie do domu o konieczności wizyty w serwisie.

regon - 27-08-2010, 17:02

ostatnio gdy byłem w serwisie przeprowadzili akcję polegającą na sprawdzeniu dokręcenia osłony silnika lub skrzyni.
sylb - 27-08-2010, 20:35

A mi zabezpieczyli zawiasy o tylnej klapy, bo miały rdzewieć. POciptali je czymś a potem wszystko to pomalowali.
tytko - 31-08-2010, 23:00

Mnie to wszystko zrobili , wymienili i zabezpieczyli podaczas ostatniego przeglądu na 20000