To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Wyrobienie nowego kluczyka

Piekus - 06-09-2010, 20:46
Temat postu: Wyrobienie nowego kluczyka
Witam wszystkich serdecznie!
Mam nie lada problem :( Niestety zgubiłem kluczyk do mojego Colta, a zapasowy już wcześniej się gdzieś zawieruszył. Jak pech to pech. Została mi tylko taka metalowa blaszka z 5-cio cyfrowym kodem, która była wcześniej przy zapasowym. Podejrzewam że nie mam immo bo auto zapalało jednym i drugim kluczem. Czy jest możliwość dorobienia gdzieś nowego klucza po tym kodzie z blaszki lub nr nadwozia? Może ktoś z was się orientuje. W serwisie Mitsubishi jeden gość powiedział mi, że da się coś takiego zrobić, a drugi, że tylko jak dostarczę im stacyjkę albo przyholuje auto :) , za taką opcję krzyknął około 500-600 zł. Kupno używanej stacyjki i zamków to około 150zł. Wolałbym jednak uniknąć zabawy z wymianą.

Pozdrawiam!

mirekbdeblin - 07-09-2010, 20:29

ten 5 cyfrowy kod to kod kluczyka serwis powinien zgłosić sie do producenta i poprosić o dorobienie niestety koszty są takie jak Ci podano.
Piekus - 23-09-2010, 19:30

Pomysł z wyrobieniem kluczyka upadł :) za duże koszty. Zdecydowałem się na wymianę stacyjki i władek, ale narodził się kolejny problem, nie mogę trafić na elektryka samochodowego który odłączyłby mi immobilizer :( Może ktoś z was wie jak go odłączyć, żebym mógł wymienić stacyjkę i odpalić auto?