|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wyrobienie nowego kluczyka |
Autor |
Wiadomość |
Piekus
Nowy Forumowicz
Auto: Galant SE 2.5 ,Colt 1,3 GL 96r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-09-2010, 20:46 Wyrobienie nowego kluczyka
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie!
Mam nie lada problem Niestety zgubiłem kluczyk do mojego Colta, a zapasowy już wcześniej się gdzieś zawieruszył. Jak pech to pech. Została mi tylko taka metalowa blaszka z 5-cio cyfrowym kodem, która była wcześniej przy zapasowym. Podejrzewam że nie mam immo bo auto zapalało jednym i drugim kluczem. Czy jest możliwość dorobienia gdzieś nowego klucza po tym kodzie z blaszki lub nr nadwozia? Może ktoś z was się orientuje. W serwisie Mitsubishi jeden gość powiedział mi, że da się coś takiego zrobić, a drugi, że tylko jak dostarczę im stacyjkę albo przyholuje auto , za taką opcję krzyknął około 500-600 zł. Kupno używanej stacyjki i zamków to około 150zł. Wolałbym jednak uniknąć zabawy z wymianą.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
mirekbdeblin
Forumowicz
Auto: volvo v40
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 177 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 07-09-2010, 20:29
|
|
|
ten 5 cyfrowy kod to kod kluczyka serwis powinien zgłosić sie do producenta i poprosić o dorobienie niestety koszty są takie jak Ci podano. |
|
|
|
 |
Piekus
Nowy Forumowicz
Auto: Galant SE 2.5 ,Colt 1,3 GL 96r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-09-2010, 19:30
|
|
|
Pomysł z wyrobieniem kluczyka upadł za duże koszty. Zdecydowałem się na wymianę stacyjki i władek, ale narodził się kolejny problem, nie mogę trafić na elektryka samochodowego który odłączyłby mi immobilizer Może ktoś z was wie jak go odłączyć, żebym mógł wymienić stacyjkę i odpalić auto? |
|
|
|
 |
|
|