Pajero III - [3.2 DID] spadanie obrotów przy zatrzymywaniu sie
pajeroX - 03-11-2010, 20:09 Temat postu: [3.2 DID] spadanie obrotów przy zatrzymywaniu sie Witam. Może ktoś mial takie dziwne obiawy, w trakcie jechanie jest wszystko OK, tylko jak np: dojezdzam do świteł i właczam luz gdy już auto sie zatrzymuje, a silnik !!! spadaja mu strasznie obroty tak jak by miał juz zgasnać ( do około 300 obr/min) po czym zpowrotem wraca na wolne obroty na około 800-900 obr/min i to tak za kazdym razem gdy się zatrzymuje.Strasznie to uciazliwe na mieście. Pozatym potrafi nawet zgasnać:(
irzo - 05-11-2010, 16:45
Pewnie pada Ci pompa wtryskowa... Miałem takie same objawy. Docieranie się pompy wtryskowej. Chyba dokładnie rok temu
pajeroX - 23-11-2010, 20:10
to był filtr paliwa nazbierało sie coś w stylu oleju i pewnie zakłócało to przepływ paliwa
Anonymous - 23-11-2010, 21:01
Witam . Miałem to samo i w ASO polecili czyszczenie zbiornika paliwa ! Był w nim straszny syf który nazbierał się z czasem . Wszystko mi wyczyszczono i było dobrze - tylko ,że po paru miesiącach okazało sie ,że zbiornik jest doszczętnie zgnity ( zaczęło cieknąć z przewodów ) . Tak ,że musiałem wymienić zbiornik .
|
|
|