|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] spadanie obrotów przy zatrzymywaniu sie |
Autor |
Wiadomość |
pajeroX
Mitsumaniak

Auto: Mitsu Pajero 3.2 Di-D WAGON
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-11-2010, 20:09 [3.2 DID] spadanie obrotów przy zatrzymywaniu sie
|
|
|
Witam. Może ktoś mial takie dziwne obiawy, w trakcie jechanie jest wszystko OK, tylko jak np: dojezdzam do świteł i właczam luz gdy już auto sie zatrzymuje, a silnik !!! spadaja mu strasznie obroty tak jak by miał juz zgasnać ( do około 300 obr/min) po czym zpowrotem wraca na wolne obroty na około 800-900 obr/min i to tak za kazdym razem gdy się zatrzymuje.Strasznie to uciazliwe na mieście. Pozatym potrafi nawet zgasnać:( |

|
|
|
|
 |
irzo
Forumowicz

Auto: Lancer X 1.8 CVT
|
Wysłany: 05-11-2010, 16:45
|
|
|
Pewnie pada Ci pompa wtryskowa... Miałem takie same objawy. Docieranie się pompy wtryskowej. Chyba dokładnie rok temu |
|
|
|
 |
pajeroX
Mitsumaniak

Auto: Mitsu Pajero 3.2 Di-D WAGON
|
Wysłany: 23-11-2010, 20:10
|
|
|
to był filtr paliwa nazbierało sie coś w stylu oleju i pewnie zakłócało to przepływ paliwa |

|
|
|
|
 |
butyński [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2010, 21:01
|
|
|
Witam . Miałem to samo i w ASO polecili czyszczenie zbiornika paliwa ! Był w nim straszny syf który nazbierał się z czasem . Wszystko mi wyczyszczono i było dobrze - tylko ,że po paru miesiącach okazało sie ,że zbiornik jest doszczętnie zgnity ( zaczęło cieknąć z przewodów ) . Tak ,że musiałem wymienić zbiornik . |
|
|
|
 |
|
|