To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - skrzynia biegów mitshubishi galant 2.0 16v 97 r.

kwachupiotrek - 10-02-2011, 18:02
Temat postu: skrzynia biegów mitshubishi galant 2.0 16v 97 r.
witam wszystkich mam pytanko mam mitshubishi galanta 97r.136koni.pojawił sie taki problem.3miesiace temu zaczeło cos grzechotac w skrzyni biegów przy przyspieszaniu lub zwalnianiu. teraz do tego są delikatne piski przy ruszani.zgrzyt słychac dosyc mocno juz na kazdym biegu na luzie tez grzechocze.dopiero po wcisnieciu sprzęgła jest cicho i pracuje ładnie ..proszę o pomoc i z góry dziękuje....
Pieraś - 10-02-2011, 18:53

a przy ruszaniu jak wcisniesz gaz to normalnie przyspiesza, czy jest efekt jakby obroty wchodzily, a samochod slabo przyspiesza? - to by oznaczalo konczace sie sprzeglo.

wcisniete sprzeglo to i tak polos kreci sie w skrzyni ... ale to taka najbardziej idealna teoria by wykluczyc sama skrzynie - kolega ma jakby zgrzyt przy ruszaniu w carismie ale na chwile

tomekrvf - 10-02-2011, 21:40

kwachupiotrek napisał/a:
..proszę o pomoc i z góry dziękuje....

Pewnie to co zwykle - łożysko na wałku głównym skrzyni.

kwachupiotrek - 18-02-2011, 22:04

tu kolega z góry co pisał miał racje padły łozyska.dwa na wałku głównym odebrałem dzisiaj skrzynie jutro montuje i mam nadzieję że bedzie gitara kosz450zł. :roll: :lol:

[ Dodano: 22-02-2011, 20:35 ]
skrzynia wrzucona jest ok opłacalo sie zrobic a nie szukac drugiej.. pozdrawiam :biggrin: