Pajero Sport - Spadajace obroty Pajero Sport V3.0 24zaw.
MAX-315 - 15-04-2011, 22:18 Temat postu: Spadajace obroty Pajero Sport V3.0 24zaw. Witam wszystkich ,mam mały problem z obrotami przy Pajero Sport V3.0 24zaw z99r ,
a mianowicie zaczeły mi spadac obroty do takiego stopnia ze az mi gasnie lub wchodzi do 12ob./min. po ostygnieciu lecz ostatnio spadaja te obroty do zera i gasnie.
Czy to bedzie wina silnika korkowego jesli tak to powiedzcie czy znajduje sie on pod wlotem powietrza do przepustnicy jak jest mocowana rura gumowa od przepłuwomieza
Pozdrawiam MAX
zbyszekm2 - 16-04-2011, 08:46 Temat postu: Re: Spadajace obroty Pajero Sport V3.0 24zaw.
MAX-315 napisał/a: | Witam wszystkich ,mam mały problem z obrotami przy Pajero Sport V3.0 24zaw z99r ,
a mianowicie zaczeły mi spadac obroty do takiego stopnia ze az mi gasnie lub wchodzi do 12ob./min. po ostygnieciu lecz ostatnio spadaja te obroty do zera i gasnie.
Czy to bedzie wina silnika korkowego jesli tak to powiedzcie czy znajduje sie on pod wlotem powietrza do przepustnicy jak jest mocowana rura gumowa od przepłuwomieza
Pozdrawiam MAX |
Może być to wina silnika krokowego. Umieszczony jest w pierwszej części wlotu powietrza w kolektorze ssącym od dołu. Albo przepływomierza, umiejscowiony zaraz za filtrem powietrza.
MAX-315 - 16-04-2011, 20:36
Witam dziekuje za pomoc wyjołem korkowca wzuciłem go do benzyny ze srodkiem czyszczącym do wtryskiwaczy ,pobełtałem nim pare razy zeby benzynka dostała sie do srodka wysuszyłem i napusciłem srodkiem smarnym wysokocisnieniowym HHS 2000 jak narazie jest dobrze zobaczymy jak bedzie po dłuszej trasie jak sie dobrze przegoni Pajerkę
Pozdrawiam wszystkich
|
|
|