Galant - Ogólne - Wycieraczki przedniej szyby
Wiktor - 08-11-2006, 14:41 Temat postu: Wycieraczki przedniej szyby Witam, muszę wymienic wycieraczki przedniej szyby i w związku z tym zastanawiam sie nad kupnem "tych płaskich" wycieraczek takich jak np. w golfie 5 czy astrze 3. Czy zakładał ktos z was takie cos w galancie??? Jesli tak to jakie wrażenia. Koszt kompletu zwykłych valeo w inter carsie to odpowiednio 45 i 40 zł, czyli cena podobna do tych płaskich jakiejś nie znanej firmy.
Anonymous - 10-11-2006, 01:31
Ja wlasnie mam plaskie firmy Alca Heyner i nigdy wiecej Tez wlasnie chce plaskie i obawiam sie, ze jesli maja jeszcze byc do tego ciche to trzeba zainwestowac w Valeo Silencio XTRM - wiem to wydatek ok. 130PLN ale cos za cos ... Boje sie tylko, zeby sie nie okazalo, ze i tamte zaczna mi halasowac, bo tego to juz bym nie przezyl.
Ponadto polecam jeszcze ta lekture
Wiktor - 10-11-2006, 14:14
kupiłem przez przypadek w makro jakies za 8 zł i jak narazie cicho działają
Anonymous - 24-03-2008, 21:03
hehe,a ja juz drugi raz kupiłem wycieraczki o nazwie "wycieraczki" w Plus Discount dł.53cm-i jestem bardzo zadowolony-jak za 12zl/2szt to absolutna rewelacja:-)
Nic się z nimi nie dzieje,fajnie wycierają,cicho chodzą-wczesniej miałem i Champion,i Norauto i inne "firmówki"-różnica żadna,w cenie-spora.
lukpaw - 24-03-2008, 21:23
ja kopiłem wycieraczki tego typu i moje spostrzeżenia sa następujące za cenę około 30 kilka zlotych do 40 za komplet czyli nie najdroższe wycieraczki sprawują sie dobrze i wyglądają inaczej niz inne żywotność wycieraczek to rok czasu przynajmniej tyle wytrzymały ostatnie teraz kupiłem kolejne i sie okaże
michalsiak - 24-03-2008, 22:53
ja kupiłem płaskie boscha , są OK jedynie co zaobserwowałem to to że nie dociskaja sie w końcówce u pasażera, nie przeszkadza to zupełnie bo tylko u dołu szyby . Pewnie przy prędkości będzie ok.
akbi - 25-03-2008, 10:45
diapazon napisał/a: | jestem bardzo zadowolony-jak za 12zl/2szt to absolutna rewelacja:-) |
a na ile wystarczają??
seba77 - 24-08-2008, 15:10
ja ostatnio kupilem płaskie wycieraczki po 39,90 za sztuke i jak narazie sprawują sie super zobaczymy na ile wystarcza
seir - 24-08-2008, 20:34
Zakupiłem komplet z Norauto za 40zł, zobaczymy co z tego będzie.
Problem polega na tym, że to będzie moja pierwsza wymiana wycieraczek i yyy nie wiem jak się za to zabrać
KarolS - 25-08-2008, 09:38
Hehe, a ja tak jak diapazon trenowałem wszystkie Valeo, Championy i inne cuda, po czym przerzuciłem się na no name(z grafitem) za 12zł w fabrycznym rozmiarze. Efekt, zbierają wszystko idealnie i są stosunkowo ciche. Używam ich od ok. pół roku i póki co drastycznego zużycia nie odnotowałem. Płaskich nie próbowałem i nie zamierzam...
czekoladka_1981 - 25-08-2008, 09:38
seir napisał/a: | Problem polega na tym, że to będzie moja pierwsza wymiana wycieraczek i yyy nie wiem jak się za to zabrać |
Gdzieś już pisałam , że jak będziesz na spocie pod Orbitą to pytaj o wszystko kolegów.
Odchyl ramię . Na końcu masz otwór zabezpieczający , naciśnij taki plastikowy języczek i pchnij w kier. szyby. Pióro powinna zejść wraz z tym plastikiem. Montaż jest na zasadzie założenia nowego plastiku takiego samego jaki był poprzednio , jest w opakowaniu .wciśnij na pióro i założenia na ramię.
seir - 25-08-2008, 23:47
Dzięki za info Dzisiaj wymieniłem płyn i wycieraczki i nareszcie mam czystą szybę W szoku jestem, bo wlałem 5 litrów płynu do zbiorniczka i starczyło "na styk"... Jak przebrało tego płynu dość sporo to jakoś dziwnie chropotało w rurkach, ale przeszło. Wycieraczki sposują się bardzo dobrze, instalacja była banalna, choć wyglądała na trudną Nareszcie nie śmierdzi poprzednim płynem, ale problem mam jeszcze jeden. Poprzedniemu właścicielowi ktoś wylał tłusty płyn na szybę i miejscami nie zszedł - teraz pozostawia plamy... Zwykłym płynem do okien zmyć?
Mam jeszcze jedno pytanie: w zbiorniku wyrównawczym płynu do spryskiwacza mam jakąś boję - różowy klocek, który podczas nalewania płynu kręci się na wszystkie strony - domyślam się, że to taki "ułatwiacz odczytywania poziomu"
czekoladka_1981 - 26-08-2008, 07:56
seir napisał/a: | różowy klocek, który podczas nalewania płynu kręci się na wszystkie strony - domyślam się, że to taki "ułatwiacz odczytywania poziomu" |
Tak!
seir napisał/a: | Zwykłym płynem do okien zmyć? |
Z dodatkiem alkoholu lub benzyną ekstracyjną.
tommyc1 - 01-09-2008, 10:40
ja kupilem valeo silencer za 80zl i starczyla (zmienilem tylko od kierowcy bo druga-champion-byla dobra) na ok 3 tygodnie... ale mam juz mocno "obdziobana" przednia szybe, wiec chyba juz zadna nie bedzie na dlugo starczala...pogodzilem sie z tym,. ze szyby ladnie nie osusze
|
|
|