Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wycieraczki przedniej szyby
Autor Wiadomość
Wiktor 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6, 99r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-11-2006, 14:41   Wycieraczki przedniej szyby

Witam, muszę wymienic wycieraczki przedniej szyby i w związku z tym zastanawiam sie nad kupnem "tych płaskich" wycieraczek takich jak np. w golfie 5 czy astrze 3. Czy zakładał ktos z was takie cos w galancie??? Jesli tak to jakie wrażenia. Koszt kompletu zwykłych valeo w inter carsie to odpowiednio 45 i 40 zł, czyli cena podobna do tych płaskich jakiejś nie znanej firmy.

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2006, 01:31   

Ja wlasnie mam plaskie firmy Alca Heyner i nigdy wiecej :evil: Tez wlasnie chce plaskie i obawiam sie, ze jesli maja jeszcze byc do tego ciche to trzeba zainwestowac w Valeo Silencio XTRM - wiem to wydatek ok. 130PLN ale cos za cos :? ... Boje sie tylko, zeby sie nie okazalo, ze i tamte zaczna mi halasowac, bo tego to juz bym nie przezyl.
Ponadto polecam jeszcze ta lekture

Wiktor 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6, 99r
Wysłany: 10-11-2006, 14:14   

kupiłem przez przypadek w makro jakies za 8 zł i jak narazie cicho działają

diapazon
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2008, 21:03   

hehe,a ja juz drugi raz kupiłem wycieraczki o nazwie "wycieraczki" w Plus Discount dł.53cm-i jestem bardzo zadowolony-jak za 12zl/2szt to absolutna rewelacja:-)
Nic się z nimi nie dzieje,fajnie wycierają,cicho chodzą-wczesniej miałem i Champion,i Norauto i inne "firmówki"-różnica żadna,w cenie-spora.

lukpaw 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A 1997 LPG Vialle
Wysłany: 24-03-2008, 21:23   

ja kopiłem wycieraczki tego typu i moje spostrzeżenia sa następujące za cenę około 30 kilka zlotych do 40 za komplet czyli nie najdroższe wycieraczki sprawują sie dobrze i wyglądają inaczej niz inne żywotność wycieraczek to rok czasu przynajmniej tyle wytrzymały ostatnie teraz kupiłem kolejne i sie okaże

michalsiak 
Mitsumaniak
michalsiak

Auto: Outlander III 2.0 CVT
Wysłany: 24-03-2008, 22:53   

ja kupiłem płaskie boscha , są OK jedynie co zaobserwowałem to to że nie dociskaja sie w końcówce u pasażera, nie przeszkadza to zupełnie bo tylko u dołu szyby . Pewnie przy prędkości będzie ok.

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 25-03-2008, 10:45   

diapazon napisał/a:
jestem bardzo zadowolony-jak za 12zl/2szt to absolutna rewelacja:-)

a na ile wystarczają??

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

seba77 
Mitsumaniak
www.cb-Polska.pl

Auto: Galant 99r. 2.5 V6 A/T Tip.
Wysłany: 24-08-2008, 15:10   

ja ostatnio kupilem płaskie wycieraczki po 39,90 za sztuke i jak narazie sprawują sie super zobaczymy na ile wystarcza :)

seir 
Mitsumaniak

Auto: Sprzedane
Wysłany: 24-08-2008, 20:34   

Zakupiłem komplet z Norauto za 40zł, zobaczymy co z tego będzie.

Problem polega na tym, że to będzie moja pierwsza wymiana wycieraczek i yyy nie wiem jak się za to zabrać :)

KarolS 
Mitsumaniak

Auto: EA3W '99 GDI
Wysłany: 25-08-2008, 09:38   

Hehe, a ja tak jak diapazon trenowałem wszystkie Valeo, Championy i inne cuda, po czym przerzuciłem się na no name(z grafitem) za 12zł w fabrycznym rozmiarze. Efekt, zbierają wszystko idealnie i są stosunkowo ciche. Używam ich od ok. pół roku i póki co drastycznego zużycia nie odnotowałem. :twisted: Płaskich nie próbowałem i nie zamierzam... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 25-08-2008, 09:38   

seir napisał/a:
Problem polega na tym, że to będzie moja pierwsza wymiana wycieraczek i yyy nie wiem jak się za to zabrać

Gdzieś już pisałam , że jak będziesz na spocie pod Orbitą to pytaj o wszystko kolegów.
Odchyl ramię . Na końcu masz otwór zabezpieczający , naciśnij taki plastikowy języczek i pchnij w kier. szyby. Pióro powinna zejść wraz z tym plastikiem. Montaż jest na zasadzie założenia nowego plastiku takiego samego jaki był poprzednio , jest w opakowaniu .wciśnij na pióro i założenia na ramię.
Renata
EA5W

seir 
Mitsumaniak

Auto: Sprzedane
Wysłany: 25-08-2008, 23:47   

Dzięki za info :) Dzisiaj wymieniłem płyn i wycieraczki i nareszcie mam czystą szybę :) W szoku jestem, bo wlałem 5 litrów płynu do zbiorniczka i starczyło "na styk"... Jak przebrało tego płynu dość sporo to jakoś dziwnie chropotało w rurkach, ale przeszło. Wycieraczki sposują się bardzo dobrze, instalacja była banalna, choć wyglądała na trudną ;) Nareszcie nie śmierdzi poprzednim płynem, ale problem mam jeszcze jeden. Poprzedniemu właścicielowi ktoś wylał tłusty płyn na szybę i miejscami nie zszedł - teraz pozostawia plamy... Zwykłym płynem do okien zmyć?

Mam jeszcze jedno pytanie: w zbiorniku wyrównawczym płynu do spryskiwacza mam jakąś boję - różowy klocek, który podczas nalewania płynu kręci się na wszystkie strony - domyślam się, że to taki "ułatwiacz odczytywania poziomu" :)

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 26-08-2008, 07:56   

seir napisał/a:
różowy klocek, który podczas nalewania płynu kręci się na wszystkie strony - domyślam się, że to taki "ułatwiacz odczytywania poziomu"

Tak!
seir napisał/a:
Zwykłym płynem do okien zmyć?

Z dodatkiem alkoholu lub benzyną ekstracyjną.
Renata
EA5W

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 01-09-2008, 10:40   

ja kupilem valeo silencer za 80zl i starczyla (zmienilem tylko od kierowcy bo druga-champion-byla dobra) na ok 3 tygodnie... ale mam juz mocno "obdziobana" przednia szybe, wiec chyba juz zadna nie bedzie na dlugo starczala...pogodzilem sie z tym,. ze szyby ladnie nie osusze

Odpowiedz do tematu