To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - Uszczelka pokrywy zaworów 1299cm

lewap077 - 03-06-2011, 22:56
Temat postu: Uszczelka pokrywy zaworów 1299cm
Witam.

Stałem sie szczesliwym posiadaczem LANCERKA lecz mam kilka rzeczy do wymiany w tym uszczelke pokrywy zaworow. Jakies rady dokladnie na powinienem zwrocic jutro uwage przy wymianie? Wspomne ze jest to 12 zaworowy silnik.

z gory dziekuje za odpowiedz:)

idas - 07-06-2011, 20:22

Rady? Nie poprzeciągaj otworów na śruby zbyt mocnym dociągnięciem bo o to łatwo, wytrzyj porządnie z oleju miejsca przylegania uszczelki i dokręć z wyczuciem śruby. Silikonu bym nie dawał do nowej uszczelki.
herr_flick - 11-06-2011, 09:40

ostatnio robiłem zawory i przy okazji chciałem wymienić uszczelkę pod pokrywą, i choć rozmiarowo pasowała to niestety okazało się, że z jednej strony otwory mijają się o 1cm
Anonymous - 18-08-2011, 14:55

Z doświadczenia wiem że z katalogu IC do lancerka pasuje uszczelka Ehrlinga dedykowana do Carismy. Najlepiej jednak jest jak się da trochę silikonu bo te wszystkie uszczelki są conajmniej dziwnie dopasowywane.
herr_flick - 21-08-2011, 13:36

Ja nie dałem silikony i asekuracyjnie przykręciłem lekko. Okazało się, że olej cieknie więc dociągnąłem trochę, ale boję się mocniej dokręcić bo śruba zniszczy mi skorodowane miejsca mocowania pokrywy zaworów. Póki co spokój.