Komputery, RTV, AGD, Komorki - wymienial ktos z Was lozysko w pralce?
Pieraś - 09-06-2011, 10:17 Temat postu: wymienial ktos z Was lozysko w pralce? Hej.
Szumi(a) mi lozysko(a) w pralce i sa podobno wersje z 1 i 2 lozyskami.
Chcialem zapytac, czy ktos sie bawil w wymiane lozysk.
Mam Krzyzak i beben widoczny po zdjeciu obudowy ale podejrzewam, ze nie bedzie tak latwo
wymienic lozyska bez wyciagania bebna z obudowy. Zastanawia mnie tylko jak wyjac lozysko, ktore siedzi w gniezdzie (z drugiej strony nie ma mozliwosci przeciez wybicia go) - moze da sie bez demontowania bebna z obudowy pralki.
yaro1976 - 09-06-2011, 10:52
nie ma za bardzo jak wybić, po wymontowaniu bębna i rozgrzebaniu wszystkiego na części pierwsze, kątówka, mały dremel i wycinałem bieżnię łożyska, ciężko, ale do zrobienia domowymi środkami. po wymianie pralka hula już 2-gi rok
Pieraś - 11-07-2011, 21:18
No siemka ponownie.
Jednak jest mozliwosc.
Dzis wyjalem beben i u mnie jest tak ze po zdjeciu kola pasowego jest ten magiczny krzyzak, on trzyma sie srubami w obudowie bebna (przyczepione do takich metalowych uchwytow na szerokosc bebna), po odkreceniu srub lekko podwazylem o beben z kazde z ramion i stopniowo zdjalem - bez zadnego meczenia sie, sam beben idealnie spasowany jest w lozysku, ze to ramie schodzi bez problemu. pozniej wybilem lozyska i jutro jade kupic nowe
w warsztacie wolali 90zl za lozyska i 130 za robocizne i jeszcze musialbym sam zawiezc i odebrac pralke
EDIT:
- 23.20 wtorek ... pralka wykonuje swoje "pierwsze" pranie zlozylem wszystko do kupy, poki co nic nie cieknie (uffff) i czekam na wirowanie ... to bedzie ostatni test A jutro opisze calosc na elektrodzie dla innych potrzebujacych co i jak.
|
|
|