Carisma - Ogólne - Problem z Carisma 98
fahrbot - 07-07-2011, 09:49 Temat postu: Problem z Carisma 98 Witam,
Mam niewielki problem z ustaleniem czy z Carisma 98 (GDI) jest wszystko OK.
Krótki opis
a) delikatny 'klekot' ale po lekturze forum wynika na standardowy temat popychaczy i nie jest to jakoś specjalnie naglące
b) delikatne mrowienie na pedałach gazu i sprzęgła - raz silniejsze, raz słabsze. Nie widzę zależności między silnik ciepły/zimny. Dodatkowo do 1000 obrotów czuć wibracje kierownicy,drążka skrzyni biegów i teraz pytanie co sprawdzić? Poduszki?
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Budrys - 07-07-2011, 16:13 Temat postu: Re: Problem z Carisma 98
fahrbot napisał/a: | Witam,
Mam niewielki problem z ustaleniem czy z Carisma 98 (GDI) jest wszystko OK.
Krótki opis
a) delikatny 'klekot' ale po lekturze forum wynika na standardowy temat popychaczy i nie jest to jakoś specjalnie naglące
b) delikatne mrowienie na pedałach gazu i sprzęgła - raz silniejsze, raz słabsze. Nie widzę zależności między silnik ciepły/zimny. Dodatkowo do 1000 obrotów czuć wibracje kierownicy,drążka skrzyni biegów i teraz pytanie co sprawdzić? Poduszki?
Będę wdzięczny za każdą pomoc. |
Moim zdaniem nie ma się co przejmować, ponieważ te problemy pewnie każdy posiadacz GDI ma. Poduszki można posprawdzać czy nie pourywane, ale pewnie są dobre. U mnie też odczuwam drgania wszystkiego na wolnych obrotach. Klekot silnika też standard. U innych mocniej i innych słabiej klepie.
Saqu - 07-07-2011, 19:59
Budrys napisał/a: | U mnie też odczuwam drgania wszystkiego na wolnych obrotach. |
to nie jest normalne, że czujesz drgania na wolnych obrotach, to nie jest diesel
Budrys - 07-07-2011, 22:23
Saqu napisał/a: | Budrys napisał/a: | U mnie też odczuwam drgania wszystkiego na wolnych obrotach. |
to nie jest normalne, że czujesz drgania na wolnych obrotach, to nie jest diesel | \
No, ale niestety poduszki mam w bdb stanie. Po za tym jest tu kilka tematów z tego rodzaju i wymiana poduszek na nowe nawet wzmaga wibrację. Zmagam się z silnym szarpaniem podczas jazdy może to coś ze skrzynia i sprzęgłem (słychać jedynkę i piątkę).
|
|
|