Pajero III - [3.2 DID] Płyn do wspomagania kierownicy
trzmi3lu - 08-10-2011, 11:38 Temat postu: [3.2 DID] Płyn do wspomagania kierownicy Witam!!!
Mam problem z moim miskiem, a dokładniej to ze wspomaganiem kier. Silnik jak jest zimny wydaje sie pracowac normalnie, ale juz po nagrzaniu sie zaczynają wariowac obroty przy skrecaniu kierownicy tj. silnik głosniej pracuje podczas krecenia lewo/prawo, przy ostrym skręcie odczuwa sie czesciowy brak wspomagania i czasami silnik potrafi zgasnąc. Sprawdziłem stan płynu i jest ok ale kolor płynu juz chyba nie bo powinien byc czerwony ale jest przezroczysty ale brunatno- brazowy. Czy taki stan płynu moze powodowac ze pompa nie pracuje jak powinna i zbyt obciaza silnik a co za tym idzie spadają obroty?
Druga sprawa dotyczy wymiany całosci płynu:
- jak wypuscic całośc płynu?
-ile płyny wchodzi do całosci układu?
- jaki płyn powinienem zalac ?
Dziekuje z góry za pomoc.
pozdrawiam
zbyszekm2 - 08-10-2011, 19:34 Temat postu: Re: Płyn do wspomagania kierownicy
trzmi3lu napisał/a: | Witam!!!
Mam problem z moim miskiem, a dokładniej to ze wspomaganiem kier. Silnik jak jest zimny wydaje sie pracowac normalnie, ale juz po nagrzaniu sie zaczynają wariowac obroty przy skrecaniu kierownicy tj. silnik głosniej pracuje podczas krecenia lewo/prawo, przy ostrym skręcie odczuwa sie czesciowy brak wspomagania i czasami silnik potrafi zgasnąc. Sprawdziłem stan płynu i jest ok ale kolor płynu juz chyba nie bo powinien byc czerwony ale jest przezroczysty ale brunatno- brazowy. Czy taki stan płynu moze powodowac ze pompa nie pracuje jak powinna i zbyt obciaza silnik a co za tym idzie spadają obroty?
Druga sprawa dotyczy wymiany całosci płynu:
- jak wypuscic całośc płynu?
-ile płyny wchodzi do całosci układu?
- jaki płyn powinienem zalac ?
Dziekuje z góry za pomoc.
pozdrawiam |
Na początek wymień płyn.
Płyn do przekładni automatycznych Dextron II
trzmi3lu - 11-10-2011, 10:21
Witam!!!
Dobrze wymienimy płyn na dextron ll tylko pytanie jeszcze ile wchodzi tego płynu do układu i gdzie wypuszcza sie stary płyn (maglowinica?)?
pozdrawiam
|
|
|