To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Triflex a słabe działanie radia ,problem ze wzmacniaczem.

marcin.plonsk - 09-03-2012, 18:51
Temat postu: Triflex a słabe działanie radia ,problem ze wzmacniaczem.
Witam. Zmieniłem antenę radiową na triflexa CB+ FM , jak wiadomo orginalna antena ma wbudowany wzmacniacz. Na nowej antenie radio działa gorzej, założyłem wzmacniacz antenowy przy radiu, pomogło ale połowicznie ponieważ wszystko gra super do momentu odpalenia silnika ,gdy odpale silnik zaczyna strasznie szumic. Jak to naprawić i w czym może być problem? A może potrzeba założyć zamiast wzmacniacza separator ?
krzychu - 10-03-2012, 08:10

Zamontuj wzmacniacz pod anteną (w podsufitce). U mnie przynajmniej fabryczny kabel przy antenie miał fabryczną złączkę, która pasowała do wzmacniacza. Musiałem tylko ten kabel od triflexa uciąć i zamontować złączkę żeńska do której pasował wzmacniacz. Wzmacniacz z tego co pamiętam abasco. A obok tego fabrycznego kabla antenowego jest 12V do wzmacniacza.
mjsystem - 10-03-2012, 13:47

Panowie, może troszkę odbiegnę od topiku, ale czy montował ktoś w lancerku juz antenę typu płetwa(nie wiem jak to się powinno prawidłowo nazywać :P )zamiast orginalnej???