Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Triflex a słabe działanie radia ,problem ze wzmacniaczem.
Autor Wiadomość
marcin.plonsk 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DID Intense 2013
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-03-2012, 18:51   Triflex a słabe działanie radia ,problem ze wzmacniaczem.

Witam. Zmieniłem antenę radiową na triflexa CB+ FM , jak wiadomo orginalna antena ma wbudowany wzmacniacz. Na nowej antenie radio działa gorzej, założyłem wzmacniacz antenowy przy radiu, pomogło ale połowicznie ponieważ wszystko gra super do momentu odpalenia silnika ,gdy odpale silnik zaczyna strasznie szumic. Jak to naprawić i w czym może być problem? A może potrzeba założyć zamiast wzmacniacza separator ?

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 10-03-2012, 08:10   

Zamontuj wzmacniacz pod anteną (w podsufitce). U mnie przynajmniej fabryczny kabel przy antenie miał fabryczną złączkę, która pasowała do wzmacniacza. Musiałem tylko ten kabel od triflexa uciąć i zamontować złączkę żeńska do której pasował wzmacniacz. Wzmacniacz z tego co pamiętam abasco. A obok tego fabrycznego kabla antenowego jest 12V do wzmacniacza.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 10-03-2012, 13:47   

Panowie, może troszkę odbiegnę od topiku, ale czy montował ktoś w lancerku juz antenę typu płetwa(nie wiem jak to się powinno prawidłowo nazywać :P )zamiast orginalnej???

Odpowiedz do tematu