|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Triflex a słabe działanie radia ,problem ze wzmacniaczem. |
Autor |
Wiadomość |
marcin.plonsk
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DID Intense 2013
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-03-2012, 18:51 Triflex a słabe działanie radia ,problem ze wzmacniaczem.
|
|
|
Witam. Zmieniłem antenę radiową na triflexa CB+ FM , jak wiadomo orginalna antena ma wbudowany wzmacniacz. Na nowej antenie radio działa gorzej, założyłem wzmacniacz antenowy przy radiu, pomogło ale połowicznie ponieważ wszystko gra super do momentu odpalenia silnika ,gdy odpale silnik zaczyna strasznie szumic. Jak to naprawić i w czym może być problem? A może potrzeba założyć zamiast wzmacniacza separator ? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 10-03-2012, 08:10
|
|
|
Zamontuj wzmacniacz pod anteną (w podsufitce). U mnie przynajmniej fabryczny kabel przy antenie miał fabryczną złączkę, która pasowała do wzmacniacza. Musiałem tylko ten kabel od triflexa uciąć i zamontować złączkę żeńska do której pasował wzmacniacz. Wzmacniacz z tego co pamiętam abasco. A obok tego fabrycznego kabla antenowego jest 12V do wzmacniacza. |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 10-03-2012, 13:47
|
|
|
Panowie, może troszkę odbiegnę od topiku, ale czy montował ktoś w lancerku juz antenę typu płetwa(nie wiem jak to się powinno prawidłowo nazywać )zamiast orginalnej??? |
|
|
|
 |
|
|