Wielkopolskie - LPG- legalizacja butli w Poznaniu
Pisak - 16-04-2012, 13:31 Temat postu: LPG- legalizacja butli w Poznaniu Witam,
kilka dni temu zakupiłem Galanta z instalacją LPG, niestety butli właśnie skończyła się homolgacja- pytanie brzmi: czy warto taką butlę legalizować ponownie- jeśli tak to gdzie w Poznaniu i za ile? Bo jeśli nie, to pewnie kupię używkę na Allegro ważną np. na kolejne 5 lat.
Wiem, że są już jakieś tematy o LPG, ale dotyczą stricte zakładania nowej instalacji, stąd rzucam nowy
kubus - 16-04-2012, 14:09
Pisak taniej jest kupic nowa bute -koszt ok 300 pln. Legalizacja to koszt ok 250 pln
Pisak - 16-04-2012, 14:35
OK, ogarnąłem trochę z pomocą wujka Google i Panów z jakiegoś tam Urzędu, więc dla zainteresowanych, jeśli ktoś jeszcze kiedyś będzie tego potrzebował: aktualnie w Poznaniu nie da się zalegalizować na nowo butli, najbliżej można to zrobić w Ostrowie Wlkp.- koszt to 300zł. Używaną butlę na 5 lat an allegro da się znaleźć nawet za ok. 150 zł- ale jeśli nie odbieramy jej osobiście, dochodzi koszt przesyłki (nawet 50-60 zł). Nowe butle, jak pisał kubus, nawet więcej niż 300 pln (plus transport, jeśl zamawiacie z daleka). Chyab EOT, chyba że ktoś tu jeszcze będzie miał pytania- chętnie się podzielę tym, co sam się dowiedziałem
|
|
|