|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
LPG- legalizacja butli w Poznaniu |
Autor |
Wiadomość |
Pisak
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 1.8 '91
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-04-2012, 13:31 LPG- legalizacja butli w Poznaniu
|
|
|
Witam,
kilka dni temu zakupiłem Galanta z instalacją LPG, niestety butli właśnie skończyła się homolgacja- pytanie brzmi: czy warto taką butlę legalizować ponownie- jeśli tak to gdzie w Poznaniu i za ile? Bo jeśli nie, to pewnie kupię używkę na Allegro ważną np. na kolejne 5 lat.
Wiem, że są już jakieś tematy o LPG, ale dotyczą stricte zakładania nowej instalacji, stąd rzucam nowy |
|
|
|
 |
kubus
Mitsumaniak
Auto: Ex - Galant ; S-Max
|
Wysłany: 16-04-2012, 14:09
|
|
|
Pisak taniej jest kupic nowa bute -koszt ok 300 pln. Legalizacja to koszt ok 250 pln |
_________________ KMM 02797
 |
|
|
|
 |
Pisak
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 1.8 '91
|
Wysłany: 16-04-2012, 14:35
|
|
|
OK, ogarnąłem trochę z pomocą wujka Google i Panów z jakiegoś tam Urzędu, więc dla zainteresowanych, jeśli ktoś jeszcze kiedyś będzie tego potrzebował: aktualnie w Poznaniu nie da się zalegalizować na nowo butli, najbliżej można to zrobić w Ostrowie Wlkp.- koszt to 300zł. Używaną butlę na 5 lat an allegro da się znaleźć nawet za ok. 150 zł- ale jeśli nie odbieramy jej osobiście, dochodzi koszt przesyłki (nawet 50-60 zł). Nowe butle, jak pisał kubus, nawet więcej niż 300 pln (plus transport, jeśl zamawiacie z daleka). Chyab EOT, chyba że ktoś tu jeszcze będzie miał pytania- chętnie się podzielę tym, co sam się dowiedziałem |
|
|
|
 |
|
|