L200 Ogólne - Witam wszystkich MitsuManiakow!!!!!
Anonymous - 15-12-2006, 00:47 Temat postu: Witam wszystkich MitsuManiakow!!!!! Witam wszystkich!!!
Jestem nowy ,nigdy nie bralem udzialu w zadnym forum jezeli popelnie jakis blad to z gory chcialbym przeprosic i prosze o wyrozumialosc.
Mieszkam w Anglii i jezdze na codzien mercedesem vito ktory jest niestety 3-osobowy.
W kwietniu powieksza mi sie rodzina i z zona i 2 dzieci sie do Vitka nie zmieszcze.
Nigdy nie jezdzilem samochodem 4x4,bardzo podoba mi sie l200 warrior.Mam nadzieje ze
uda mi sie kupic auto z rocznika 2002-2004.
Czy moglby mi ktos powiedziec cos o tych autach??? Patrzylem na forum ale tutaj wszyscy
teraz pisza o nowym l200.
Chcialbym wiedziec jakie sa wady i zalety tego auta,dane techniczne, silniki,jakie sa rodzaje napedu w tamtych rocznikach itp.Ja jestem w tym temacie zielony
Moze ktos wie czym rozni sie l200 warrior od l200 animal?
Pozdrawiam wszystkich!!!
Gene - 15-12-2006, 07:26
Witaj,
mysle, ze troche informacji o starszym L200 jednak wyczytasz na tym forum. Obawiam sie, ze powinienes zadawac bardziej precyzyjne pytania. To o co prosisz swiadczy troszke o Twoim nazwijmy to "malym zaangazowaniu".
Tak czy siak witam i pozdrawiam serdecznie.
http://www.mitcar.pl/Mitcar/l200_dt.htm
Nowy Mitsubishi L200
2004-11-25
W polskich salonach pojawił się właśnie zmodernizowany model znanego już od 1978 roku pick-upa Mitsubishi.
Wprowadzany właśnie do sprzedaży samochód to nowa wersja trzeciej już generacji produkowanego od 26 lat modelu. Klasyczny pick-up o niezłych zdolnościach transportowych i świetnych terenowych znalazł od początku produkcji ponad 2,3 mln nabywców.
Trzecia wersja L200 jest w sprzedaży od roku 1995 i do końca roku 2003 sprzedano 890 000 tych aut. Wraz z wprowadzeniem roku modelowego 2005 auto poddane zostało delikatnemu liftingowi, który ma stylistycznie upodobnić L200 do obowiązującego obecnie w Mitsubishi designu.
W Polsce Mitsubishi L200 występuje tylko w jednej wersji nadwoziowej - DoubleCab, czyli pick-up o podwójnej kabinie, z czterema drzwiami i półtorametrowej długości skrzyni ładunkowej. W kabinie mieści się 5 osób w dość komfortowych warunkach. Nie jest to limuzyna, ale fotele i tylna kanapa są wygodne i pozwalają na bezbolesne pokonywanie nawet najtrudniejszego terenu.
Typowe dla nowoczesnych aut osobowych jest wyposażenie L200 - jest tu automatyczna klimatyzacja, elektrycznie sterowane okna i lusterka i regulowana na wysokość kierownica. Jest też ABS i dwie czołowe poduszki powietrzne. Deska rozdzielcza jest czytelna, a materiały wykorzystane do jej wykończenia są łatwe do utrzymania w czystości, nawet jeśli L200 jest wykorzystywany jako robocza półciężarówka. W Polsce auto ma homologację ciężarową, co umożliwia pełne odliczenie podatku VAT.
Jak przystało na "woła roboczego", L200 jest standardowo wyposażony w niewysilony 4-cylindrowy silnik wysokoprężny o pojemności 2,5 l i mocy 115 KM oraz momencie obrotowym 240 Nm. Napęd przenoszony jest za pośrednictwem 5-stopniowej manualnej skrzyni biegów oraz skrzyni redukcyjnej. Standardowo napędzane są tylne koła, ale napęd kół przedniej osi można dołączyć nie przerywając jazdy przy prędkościach do 100 km/h.
L200 dzieli niemal cała technikę napędową z terenowym Pajero, więc nic dziwnego więc, że ten pick-up jest w stanie pokonywać wzniesienia o nachyleniu 35 stopni, a maksymalny uciąg auta wynosi aż 2700 kg. Zawieszenie z przodu jest niezależne, a tylne jest osadzone na sztywnej osi i resorach półeliptycznych. Razem zapewniają ogromną trwałość i niezawodność, choć trochę średni komfort jazdy.
Zmodernizowany Mitsubishi L200 dostępny jest w jednej wersji Intense i kosztuje 144 990 zł brutto.
Żródło: MMC Car Poland
Anonymous - 16-12-2006, 02:09
Czesc
Dziekuje za info ktore mi napisales .Masz racje jestem jeszcze "malo zaangazowany" czyli calkiem zielony w temacie,dlatego chcialbym sie na tym forum troszke podszkolic.Mam nadzieje ze z wasza pomoca nadrobie zaleglosci.Widzialem dosc czesto w Anglii l200 z silnikami 2.8td, czy jest to lepsza jednostka niz 2.5td?
Pozdrawiam
Sebastian
Anonymous - 16-12-2006, 16:51
Porozmawiaj z L200uk: http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=6816
|
|
|