Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
24-02-2007, 11:58
Witam wszystkich MitsuManiakow!!!!!
Autor Wiadomość
Giant
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2006, 00:47   Witam wszystkich MitsuManiakow!!!!!

Witam wszystkich!!!
Jestem nowy ,nigdy nie bralem udzialu w zadnym forum jezeli popelnie jakis blad to z gory chcialbym przeprosic i prosze o wyrozumialosc.
Mieszkam w Anglii i jezdze na codzien mercedesem vito ktory jest niestety 3-osobowy.
W kwietniu powieksza mi sie rodzina i z zona i 2 dzieci sie do Vitka nie zmieszcze.
Nigdy nie jezdzilem samochodem 4x4,bardzo podoba mi sie l200 warrior.Mam nadzieje ze
uda mi sie kupic auto z rocznika 2002-2004.
Czy moglby mi ktos powiedziec cos o tych autach??? Patrzylem na forum ale tutaj wszyscy
teraz pisza o nowym l200.
Chcialbym wiedziec jakie sa wady i zalety tego auta,dane techniczne, silniki,jakie sa rodzaje napedu w tamtych rocznikach itp.Ja jestem w tym temacie zielony :-(
Moze ktos wie czym rozni sie l200 warrior od l200 animal?

Pozdrawiam wszystkich!!!

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-12-2006, 07:26   

Witaj,
mysle, ze troche informacji o starszym L200 jednak wyczytasz na tym forum. Obawiam sie, ze powinienes zadawac bardziej precyzyjne pytania. To o co prosisz swiadczy troszke o Twoim nazwijmy to "malym zaangazowaniu".
Tak czy siak witam i pozdrawiam serdecznie.

http://www.mitcar.pl/Mitcar/l200_dt.htm

Nowy Mitsubishi L200
2004-11-25

W polskich salonach pojawił się właśnie zmodernizowany model znanego już od 1978 roku pick-upa Mitsubishi.

Wprowadzany właśnie do sprzedaży samochód to nowa wersja trzeciej już generacji produkowanego od 26 lat modelu. Klasyczny pick-up o niezłych zdolnościach transportowych i świetnych terenowych znalazł od początku produkcji ponad 2,3 mln nabywców.

Trzecia wersja L200 jest w sprzedaży od roku 1995 i do końca roku 2003 sprzedano 890 000 tych aut. Wraz z wprowadzeniem roku modelowego 2005 auto poddane zostało delikatnemu liftingowi, który ma stylistycznie upodobnić L200 do obowiązującego obecnie w Mitsubishi designu.

W Polsce Mitsubishi L200 występuje tylko w jednej wersji nadwoziowej - DoubleCab, czyli pick-up o podwójnej kabinie, z czterema drzwiami i półtorametrowej długości skrzyni ładunkowej. W kabinie mieści się 5 osób w dość komfortowych warunkach. Nie jest to limuzyna, ale fotele i tylna kanapa są wygodne i pozwalają na bezbolesne pokonywanie nawet najtrudniejszego terenu.

Typowe dla nowoczesnych aut osobowych jest wyposażenie L200 - jest tu automatyczna klimatyzacja, elektrycznie sterowane okna i lusterka i regulowana na wysokość kierownica. Jest też ABS i dwie czołowe poduszki powietrzne. Deska rozdzielcza jest czytelna, a materiały wykorzystane do jej wykończenia są łatwe do utrzymania w czystości, nawet jeśli L200 jest wykorzystywany jako robocza półciężarówka. W Polsce auto ma homologację ciężarową, co umożliwia pełne odliczenie podatku VAT.

Jak przystało na "woła roboczego", L200 jest standardowo wyposażony w niewysilony 4-cylindrowy silnik wysokoprężny o pojemności 2,5 l i mocy 115 KM oraz momencie obrotowym 240 Nm. Napęd przenoszony jest za pośrednictwem 5-stopniowej manualnej skrzyni biegów oraz skrzyni redukcyjnej. Standardowo napędzane są tylne koła, ale napęd kół przedniej osi można dołączyć nie przerywając jazdy przy prędkościach do 100 km/h.

L200 dzieli niemal cała technikę napędową z terenowym Pajero, więc nic dziwnego więc, że ten pick-up jest w stanie pokonywać wzniesienia o nachyleniu 35 stopni, a maksymalny uciąg auta wynosi aż 2700 kg. Zawieszenie z przodu jest niezależne, a tylne jest osadzone na sztywnej osi i resorach półeliptycznych. Razem zapewniają ogromną trwałość i niezawodność, choć trochę średni komfort jazdy.

Zmodernizowany Mitsubishi L200 dostępny jest w jednej wersji Intense i kosztuje 144 990 zł brutto.

Żródło: MMC Car Poland

Giant
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2006, 02:09   

Czesc
Dziekuje za info ktore mi napisales :-) .Masz racje jestem jeszcze "malo zaangazowany" czyli calkiem zielony w temacie,dlatego chcialbym sie na tym forum troszke podszkolic.Mam nadzieje ze z wasza pomoca nadrobie zaleglosci.Widzialem dosc czesto w Anglii l200 z silnikami 2.8td, czy jest to lepsza jednostka niz 2.5td?
Pozdrawiam
Sebastian

Jacek68
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2006, 16:51   

Porozmawiaj z L200uk: http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=6816

Odpowiedz do tematu