Pajero III - [3.2 DID] Wyświetlacz lcd czy opłaca się z nim robić
sabała - 27-02-2013, 13:11 Temat postu: [3.2 DID] Wyświetlacz lcd czy opłaca się z nim robić Witam mam problem u siebie z wyświetlaczem lcd tzn jak jest ciepło albo jak się go mocniej dotyka wtedy wszystko wyświetla się normalnie a tak to działa częściowo i nie wiem czy go da się naprawić czy kupić używkę też bez gwarancji że będzie dobra .Pozdrawiam
Bartek - 27-02-2013, 14:08
Da się naprawić - powszechna usterka
plecho1 - 27-02-2013, 16:39
Wystarczy rozebrać wyświetlacz i przelutować co się da bo masz tam "zimne luty". Jeśli potrafisz się posługiwać lutownicą, to spokojnie sobie poradzisz a jeśli nie, to za kilka zł zrobią to w każdym warsztacie RTV.
sabała - 28-02-2013, 20:42
Dzięki za podpowiedz ogólnie z elektroniką nie robię bardziej mechanikę uskuteczniam ale rozbiorę i zobaczę jak sam nie dam rady to gdzieś chłopakom podrzucę albo się jeszcze będę pytał . Pozdrawiam.
jan krupa - 01-03-2013, 07:35
Mialem ten sam problem nie wyswietlala prawa strona Przelutowalem stopki w okolicy niewyswietlanych cyferek.Dziala jak nowy.
siersciunio - 01-03-2013, 11:26
Jak to wymontować ?
sabała - 01-03-2013, 18:41
Bardzo proste .Zdejmujesz ten panel czyli odkręcasz 2 śrubki są nad wyświetlaczem pod takimi zaślepkami a resztę ten panel jest na 2 zatrzaskach-wystarczy delikatnie podważyć- jak trochę odejdzie zdejmij kostkę z wł awaryjnych . Odkręcasz wyświetlacz odpinasz kostki i gotowe . Wcześniej trzeba wymontować radio jeśli nie masz sprzętu do wyjmowania radia to radio - przynajmniej u mnie tak jest- wyjdzie z plastikowym panelem
|
|
|