Chcę Kupić Pajero - Montero - Witam. Świeżak i kilka pytań do doświadczonych
ifmx - 27-04-2013, 13:02 Temat postu: Montero - Witam. Świeżak i kilka pytań do doświadczonych Witam
Jestem świeży na forum. Mam na imię Daniel. Pochodzę z mazowieckiego z okolic wawy.
Obecnie "turlam" się Hanią Cywilną. Chcę kupić coś 4x4 jedna z opcji to "Padżerak" (inna to troll zwany Patrolem)
Co myślicie o tym okazie Montero.
Czy ktoś zna auto/właściciela, może ktoś już oglądał
Co sądzicie o tym aucie
Na ile wywody właściciela to prawda a ile to marketing
Na co zwrócić uwagę w przypadku Pajero/Montero i co według was eliminuje auto przy zakupie aby nie wpakować się w "bagno
Szukam auta: 4x4, w wersji LONG (4/5 drzwi), nie starsze niż 2001, z sensownym przebiegiem adekwatnym do rocznika, w skórze (st. min dobry), toleruję rysy i małe brązowe kleksy (tylko małe), z udokumentowanymi naprawami (faktury itp.), z klimatyzacją, zadbane podwozie (konserwacja), bez wycieków, bez spotkań z drzewami lub aut w stylu puzzle. Mile widziane Padżeraki i Trole :]. Jak coś to daniel[at]ifmx[dot]pl
-=: edit, 27.04.2013 13:30 :=-
maks: 38-40tys
Pozdrawiam
czortunio - 07-05-2013, 18:57
Cytat: | REWELACYJNĄ BLOKADĄ MOSTU LSD |
zbyszekm2 - 07-05-2013, 23:31
No co?! Po zażyciu LSD włącza się chłopu blokada, no co w tym dziwnego?!:) Jedni sa na haju a innym włącza się blokada ( ale czego? Nie wiadomo, trzeba spróbować?:) )
gołąb - 02-06-2013, 20:02
Podłączę się pod temat. Jak wygląda sprawa sinika w Montero 3,8 litra..? (odpowiednik PIII ) dobry to motor? Rozglądam się za autem (myślę, że do jesieni powinienem kupić)
Czy nie ma do niego problemów z gratami do silnika, jak i w sensie ogólnym do całego auta?
Czy lubi np. gaz? Ile mniej więcej go spali Denerwuje mnie, że wszystkie europejskie wersje mają GDI. Ale w Montero widziałem też silnik 3,5 benzyna i nie był to chyba GDI- czy był taki czy się mylę? Jak taki jest to proszę ewentualnie o opinię. Diesel odpada, nie lubię ich
Hubeeert - 02-06-2013, 20:12
czortunio napisał/a: | BLOKADĄ MOSTU LSD |
LSD to
Limited
Slip
Differential
Czyli dyfer o ograniczonym uślizgu.
gołąb - 03-06-2013, 07:54
Podłączę się pod temat. Jak wygląda sprawa sinika w Montero 3,8 litra..? (odpowiednik PIII ) dobry to motor? Rozglądam się za autem (myślę, że do jesieni powinienem kupić)
Czy nie ma do niego problemów z gratami do silnika, jak i w sensie ogólnym do całego auta?
Czy lubi np. gaz? Ile mniej więcej go spali Denerwuje mnie, że wszystkie europejskie wersje mają GDI. Ale w Montero widziałem też silnik 3,5 benzyna i nie był to chyba GDI- czy był taki czy się mylę? Jak taki jest to proszę ewentualnie o opinię. Diesel odpada, nie lubię ich
zbyszekm2 - 03-06-2013, 10:06
3,8V6 bardzo dobry silnik, nie występuje w wersji GDI. Z doświadczenia wiem, że trzeba uważać na temperaturę. Części są dostępne i nowe i używane, gorzej z używanym silnikiem lub tłokami.
gołąb - 03-06-2013, 10:32
Tzn to że 3,8 to nie GDI Zbyszku to wiem. Ale jest kilka zagazowanych 3,5 litrowych i nie wszystkie zdają się być gdi np. ten: http://otomoto.pl/mitsubi...-C29055048.html
zbyszekm2 - 03-06-2013, 14:54
3,8 gazują i takie spotykamy.
|
|
|