|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Montero - Witam. Świeżak i kilka pytań do doświadczonych |
Autor |
Wiadomość |
ifmx
Nowy Forumowicz
Auto: Honda Civic
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-04-2013, 13:02 Montero - Witam. Świeżak i kilka pytań do doświadczonych
|
|
|
Witam
Jestem świeży na forum. Mam na imię Daniel. Pochodzę z mazowieckiego z okolic wawy.
Obecnie "turlam" się Hanią Cywilną. Chcę kupić coś 4x4 jedna z opcji to "Padżerak" (inna to troll zwany Patrolem)
Co myślicie o tym okazie Montero.
Czy ktoś zna auto/właściciela, może ktoś już oglądał
Co sądzicie o tym aucie
Na ile wywody właściciela to prawda a ile to marketing
Na co zwrócić uwagę w przypadku Pajero/Montero i co według was eliminuje auto przy zakupie aby nie wpakować się w "bagno
Szukam auta: 4x4, w wersji LONG (4/5 drzwi), nie starsze niż 2001, z sensownym przebiegiem adekwatnym do rocznika, w skórze (st. min dobry), toleruję rysy i małe brązowe kleksy (tylko małe), z udokumentowanymi naprawami (faktury itp.), z klimatyzacją, zadbane podwozie (konserwacja), bez wycieków, bez spotkań z drzewami lub aut w stylu puzzle. Mile widziane Padżeraki i Trole :]. Jak coś to daniel[at]ifmx[dot]pl
-=: edit, 27.04.2013 13:30 :=-
maks: 38-40tys
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
czortunio
Forumowicz
Auto: Pajero III 2,5 TD
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Sty 2013 Posty: 199 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 07-05-2013, 18:57
|
|
|
Cytat: | REWELACYJNĄ BLOKADĄ MOSTU LSD |
|
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 07-05-2013, 23:31
|
|
|
No co?! Po zażyciu LSD włącza się chłopu blokada, no co w tym dziwnego?!:) Jedni sa na haju a innym włącza się blokada ( ale czego? Nie wiadomo, trzeba spróbować?:) ) |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 02-06-2013, 20:02
|
|
|
Podłączę się pod temat. Jak wygląda sprawa sinika w Montero 3,8 litra..? (odpowiednik PIII ) dobry to motor? Rozglądam się za autem (myślę, że do jesieni powinienem kupić)
Czy nie ma do niego problemów z gratami do silnika, jak i w sensie ogólnym do całego auta?
Czy lubi np. gaz? Ile mniej więcej go spali Denerwuje mnie, że wszystkie europejskie wersje mają GDI. Ale w Montero widziałem też silnik 3,5 benzyna i nie był to chyba GDI- czy był taki czy się mylę? Jak taki jest to proszę ewentualnie o opinię. Diesel odpada, nie lubię ich |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-06-2013, 20:12
|
|
|
czortunio napisał/a: | BLOKADĄ MOSTU LSD |
LSD to
Limited
Slip
Differential
Czyli dyfer o ograniczonym uślizgu. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-06-2013, 07:54
|
|
|
Podłączę się pod temat. Jak wygląda sprawa sinika w Montero 3,8 litra..? (odpowiednik PIII ) dobry to motor? Rozglądam się za autem (myślę, że do jesieni powinienem kupić)
Czy nie ma do niego problemów z gratami do silnika, jak i w sensie ogólnym do całego auta?
Czy lubi np. gaz? Ile mniej więcej go spali Denerwuje mnie, że wszystkie europejskie wersje mają GDI. Ale w Montero widziałem też silnik 3,5 benzyna i nie był to chyba GDI- czy był taki czy się mylę? Jak taki jest to proszę ewentualnie o opinię. Diesel odpada, nie lubię ich |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 03-06-2013, 10:06
|
|
|
3,8V6 bardzo dobry silnik, nie występuje w wersji GDI. Z doświadczenia wiem, że trzeba uważać na temperaturę. Części są dostępne i nowe i używane, gorzej z używanym silnikiem lub tłokami. |
 |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-06-2013, 10:32
|
|
|
Tzn to że 3,8 to nie GDI Zbyszku to wiem. Ale jest kilka zagazowanych 3,5 litrowych i nie wszystkie zdają się być gdi np. ten: http://otomoto.pl/mitsubi...-C29055048.html |
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 03-06-2013, 14:54
|
|
|
3,8 gazują i takie spotykamy. |
 |
|
|
|
 |
|
|