To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - czerwona kontrolka poziomu oleju

Audiox - 04-06-2013, 19:41
Temat postu: czerwona kontrolka poziomu oleju
Witam. W galu mojej mamy swieci sie czerwona kontrolka poziomu oleju. Teraz czy to moze byc czujnik od cisnienia oleju? Czy cos innego?
Z gory dzieki za odp:)

marycjusz - 04-06-2013, 20:14

W razie czego tu masz odpowiedź na temat wszystkich kontrolek :)
http://forum.mitsumaniaki...=26082&start=15

Miałem to samo w swoim, tyle że u mnie nie świeciła się cały czas, tylko "pomrugiwała" - w moim przypadku po wymianie oleju wszystko wróciło do normy - więc było słabe ciśnienie oleju.
Ale równie dobrze może to być czujnik bo i takie przypadki się zdarzały.

Audiox - 04-06-2013, 21:31

A to moze byc pompa?
Wszyc - 05-06-2013, 19:32

Jak ciśnienie wariuje pomyślał bym nad tym kiedy ostatni raz wymianiałem filtr oleju i olej ;) istnieje możliwość że to pompa ale żadko się zdaża po za tym by zmienić pompę trzeba prawie cały silnik rozebrać od strony rozrządu więc chyba lepiej pomyśleć czy to przypadkiem nie olej :P fajnie by było zmieżyć ciśnienie oleju to daje pogląd co sie dzieje :P jak jest duży spadek ciśnienia to raczej ciężko żeby to był olej no chyba że jeździsz na nim 8 rok :P ale nie wiem jak sprawdzić ciśnienie oleju :P jak od wszystkiego miałem wskaźnik w kabinie od ciśnienia oleju od temperatury oleju od składu mieszanki itp. itd :P
Audiox - 06-06-2013, 08:35

Zobacze czy to nie czujnik cisnienia zrobie przekladke ze swojego i zobaczymy co wyjdzie ;D Mam jeszcze jedno pytanko bo nie chce robic osobnego tematu czy przy wymianie rozrzadu musze podwiesic silnik?
Wszyc - 06-06-2013, 17:33

Tak :) nie założysz paska rozrządu jak nie odepniesz łapy silnika :)
Audiox - 07-06-2013, 10:15

ok dzieki za pomoc :)
djjarosz - 18-06-2013, 13:38

Odnośnie czerwonej kontrolki, to okazało się, że przy naprawie rozrusznika zostały uszkodzone kable od czujnika. Kable zrobione - kontrolka nie świeci.
Mama