To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0 V6] Problemy z Miśkiem 2.0 v6

Jakub 1994 - 01-09-2013, 13:37
Temat postu: [E54A 2.0 V6] Problemy z Miśkiem 2.0 v6
Witam. Mam Problem z moim Miśkiem. Mianowicie wymieniłem mojego Galanta 1.8 na 2.0 v6 i tu pojawił sie problem. Na początku auto sprawowało się bez zarzutu jednak w ostatnim czasie silnik zaczął głośniej pracowac. Wcześniej nie do pomyślenie było bym sojąc na światłach słyszał jego pracę (aż mnie to irytowało czasami) obecnie hałas jest taki jak w moim byłym 1.8 jak nie większy. Dodatkowo silnik szybko łapie temperaturę. Po 5 minutowej pracy na postoju już jest nagrzany do połowy skali... jak rusze po chwili wskazówka lekko przesuwa się w prawą stronę. Wolno równiez taci temperaturę... nie wiem czym to jest spowodowane. Podejrzewałem uszczelke pod głowicą ale jak spojrzałem na stan oleju to nie bierze nic a nic... stąd pytanie czy ktoś wie jakie mogą być przyczyny tego zachowania i koszty naprawy? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
rsx - 01-09-2013, 15:01

Płyn chlodniczy uzupelniales?
Co do pracy silnika to wyzsze obroty na postoju ma czy po prostu glosniejszy jest akustycznie?

Jakub 1994 - 01-09-2013, 16:59

Płyn chłodniczy jest, jest czysty bez zabrudzeń. Co do obrotów to ma lekko podwyższone ale nieznacznie bo ma w granichach 1100. Aczkolwiek po dłużeszj jeździe potrafi trzymać w granicha 1500-1600. Silnik wyraźniegłosniejsz jest już przy tym 1100. Jedyny objaw który można jeszcze zaobserwowac to przy odpalaniu słychac tak jakby przepływ wody. Kompletnie nie wiem co to moze być.