To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - Przy 1800 obrotów jak by przerywał pracę .....

Wojtek1977 - 10-11-2013, 21:00
Temat postu: Przy 1800 obrotów jak by przerywał pracę .....
Dodam że 2 lata temu "złapało mi paliwo" w zimie (letnie było zalane,nie pytajcie co i jak),dojechałem do mechanika z bólem,postał w ciepłym garażu,filtr zmieniony,niby wszystko ok,ale .......... jak chodzi silnik z okolicy pompy słychać takie dziwne "piszczenie" ,powiązane jest (tak mi się wydaje) z tym to że równo przy 1800 obrotów,tak jak by przerywało szarpało silnikiem,do 1750 i ponad 1850 obrotów jest ok,dodam że tylko podczas jazdy,na biegu jałowym tego nie ma,po za tym zero objawów,pali super w największe mrozy,jeździ normalnie.

Myślicie że pompa wariuje ? nie wiem co myśleć,ostatnio wyczyszczony egr,nowy filtr paliwa i dalej to samo,ktoś ma jakiś pomysł ?

zbyszekm2 - 11-11-2013, 08:48

Może być uszkodzony czujnik w pompie wtryskowej.
Podłączałeś jakiś komp?

Wojtek1977 - 11-11-2013, 15:27

zbyszekm2 napisał/a:
Może być uszkodzony czujnik w pompie wtryskowej.
Podłączałeś jakiś komp?

Nie,nie podłączałem,błędów nie bije,mój mechanik nie ma rozbudowanego komputera,jak w serwisie,tylko taki uproszczony,także pewno wszystkiego nie z czyta,może faktycznie się do serwisu przejechać i sprawdzić ?

Papaj - 13-11-2013, 00:39

Hej, no z twoja lokalizacją i po serwisach..... Elka popularna w "górach" 8) . Pogmeraj chwile na forum i zaraz znajdziesz warsztat z kumatym chłopem i programem do misia. Doświadczenie i wiedza w głowie i tak lepsza jak dobry program.
maćko z lubań - 19-11-2013, 21:16

Wojtek1977, mamy w HP'ku podobny problem, też szarpie, filtr paliwa wymieniony 4 kkm temu, dodatkowo do szarpania przy bucie zdarza się, że elka zostawi za sobą zasłonę dymną :( może któryś wtrysk pada. U nas przebieg niecałe 85 tyś. km