To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Wycieraczki przedniej szyby

siersciunio - 11-12-2013, 05:30
Temat postu: Wycieraczki przedniej szyby
Witam

Wczoraj wycieraczka od strony kierowcy odmówiła pracy i jest luźna. Czy ma ktoś z tym jakieś doświadczenie (co się wymienia) i jak się otwiera ten pas pod szybą ?

Bizi78 - 11-12-2013, 10:13

Tak tylko spytam, czy ramię wycieraczki masz dobrze dokręcone :?:
zbyszekm2 - 11-12-2013, 12:10
Temat postu: Re: Wycieraczki przedniej szyby
siersciunio napisał/a:
Witam

Wczoraj wycieraczka od strony kierowcy odmówiła pracy i jest luźna. Czy ma ktoś z tym jakieś doświadczenie (co się wymienia) i jak się otwiera ten pas pod szybą ?

Cały mechanizm trzeba wymienić.

siersciunio - 11-12-2013, 18:14

Wiem

Wyrobily sie takie plasticzki co trzymaja zaczep kulowy . Wystarczył by sam drążek do ramienia wycieraczki kierowcy.

Są takie osobno ?

Zbyszku ile u ciebie ?

zbyszekm2 - 11-12-2013, 21:06

tylko cały mechanizm.
jawaldek - 12-12-2013, 11:00

siersciunio napisał/a:

Wyrobily sie takie plasticzki co trzymaja zaczep kulowy
nie wierzę że nie da rady naprawić :roll: Podobną sytuację miałem daaaawno temu w samochodzie marki Polonez. Były to czasy polowania na części zamienne. Pomógł drucik taki jaki mają w kwiaciarniach,jest miękki, gniazdo zostało umyte i nasmarowane i przy pomocy drutu delikatnie po założeniu na uchwyt kulowy zaciśnięty. Jeśli konstrukcyjnie nie ma możliwości zaciśnięcia ( nie ma nacięć) to termokurczliwa izolacja pomaga->> zakładamy na kulę i wciskamy w gniazdo zaczepu. Taśma teflonowa też zda egzamin. W takim stanie chodziło jeszcze parę latek aż do sprzedaży. Nawet w nówka sztuka samochodzie :mrgreen: powinien być kawałek drutu :mrgreen: Cienki drucik jest do kupienia w castoramie :)
siersciunio - 12-12-2013, 14:02

serwis 900
aledrogo ok 300

pokombinuje z tasma teflonowa

[ Dodano: 12-12-2013, 14:08 ]
tylko ze uzywane moze byc w takim samym stanie jak moje

zbyszekm2 - 12-12-2013, 14:44

Nowe to to nowe.
siersciunio - 13-12-2013, 15:25

Zrobione :) wiertarka śrubka i działa . Przy odkręcaniu zerwały się 2 śruby trzymające uchwyt . Musiałem dospawać nakrętkę z drugiej strony i wykręcić.
Koszt BRAK :D