To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - Głośna praca silnika

Tomass - 27-12-2013, 22:38
Temat postu: Głośna praca silnika
Witam wszystkich silnik 2.5 i 1999r w czasie testów po mieście i w terenie do ok 60 km/h było bardzo ok. Kupiłem i wyjazd ok 30 km w trasie i się troszkę zawiodłem 90 km/h i 2500 obrotów niby ok ale głośność silnika odbiega mocno od moich standardów wyciszenia. Po 20 minutach jazdy po prostu przeszkadza hałas. A jak tu jechać autostradą np 130. Nadmienię że to mój pierwszy diesel i to w dodatku w takiej budzie. Mam się przyzwyczajać ?
michoł - 28-12-2013, 08:08

No powiedzmy sobie szczerze, nie jest to cichy samochód, ja mam swój już trzy lata i tez mnie drażni ryk zarzynanej świni przy butowaniu ;) . Nie wiem, pojęcie hałasu jest względne, może u Cibie jest coś nie tak, ale nawet jak będzie wszystko ok, to nigdy nie będzie cicho. Taki urok starego diesla. Trza pokochać, a autostrady lepiej omijać bo przy 130 to już ponad 13 litrów na bank.
Tomass - 28-12-2013, 19:06

Dzięki za odpowiedź faktycznie trudno opisać jaki to hałas dla jednego będzie ok dla innego nie do wytrzymania. Autko super dziś jazda polnymi drogami gdzie tylko ciągniki jeżdżą błotko, dziury a nawet 4x4 nie włączyłem :D .
Pozdrawiam