|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Głośna praca silnika |
Autor |
Wiadomość |
Tomass
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-12-2013, 22:38 Głośna praca silnika
|
|
|
Witam wszystkich silnik 2.5 i 1999r w czasie testów po mieście i w terenie do ok 60 km/h było bardzo ok. Kupiłem i wyjazd ok 30 km w trasie i się troszkę zawiodłem 90 km/h i 2500 obrotów niby ok ale głośność silnika odbiega mocno od moich standardów wyciszenia. Po 20 minutach jazdy po prostu przeszkadza hałas. A jak tu jechać autostradą np 130. Nadmienię że to mój pierwszy diesel i to w dodatku w takiej budzie. Mam się przyzwyczajać ? |
|
|
|
 |
michoł
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2011 Posty: 179 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 28-12-2013, 08:08
|
|
|
No powiedzmy sobie szczerze, nie jest to cichy samochód, ja mam swój już trzy lata i tez mnie drażni ryk zarzynanej świni przy butowaniu . Nie wiem, pojęcie hałasu jest względne, może u Cibie jest coś nie tak, ale nawet jak będzie wszystko ok, to nigdy nie będzie cicho. Taki urok starego diesla. Trza pokochać, a autostrady lepiej omijać bo przy 130 to już ponad 13 litrów na bank. |
|
|
|
 |
Tomass
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Sport
|
Wysłany: 28-12-2013, 19:06
|
|
|
Dzięki za odpowiedź faktycznie trudno opisać jaki to hałas dla jednego będzie ok dla innego nie do wytrzymania. Autko super dziś jazda polnymi drogami gdzie tylko ciągniki jeżdżą błotko, dziury a nawet 4x4 nie włączyłem .
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|