To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Po przypadkowym zduszeniu silika chwilowy dziwny problem!

buchaj - 02-01-2014, 22:59
Temat postu: Po przypadkowym zduszeniu silika chwilowy dziwny problem!
Witam przez przypadek (choroba i rozkojarzenie) na włączonym silniku i zaciągniętym hamulcu ręcznym puściłem gwałtownie sprzęgło a auto było na 1 biegu oczywiście mocno szarpło i zgasło . No i po ponownym odpaleniu auto wskoczyło na około 2 tyś rpm przerywało mocno dymiło i nie reagowało na dodawanie gazu. Szybko zgasiłem i ponownie próbuje i jest już ok. Nie jestem pewny ale chyba zaświeciła się w tym momencie jak nierówno chodziło kontrolka CE . Nie sprawdzałem jeszcze czy jest jakiś błąd bo leże chory i zastanawiam się co mogło się stać i czy się nie powtórzy ? Jutro może pójdę sprawdzić czy są jakieś błędy no i czy chodzi normalnie , a tym czasem prosił bym o jakieś sugestie ! Pozdrawiam.
zbyszekm2 - 03-01-2014, 07:32

zbieg okoliczności. prawdopodobnie coś zakłóciło pras=ce układu paliwowego.
buchaj - 05-01-2014, 11:14

Wszystko chodzi ok tak że pewnie stało się to co pan Zbyszek piszę. Tak że dziękuje panie Zbyszku uspokoił mnie pan. Pozdrawiam.
pitak - 06-01-2014, 15:34

miałem identyczny problem ale w innych okolicznościach - pojawił się raz, później miałem spokój. Niestety problem powrócił - rozwiązanie okazało się bardzo proste - filtr paliwa - wymień !
buchaj - 06-01-2014, 21:36

To się właśnie stało po powrocie z wymiany filtrów i oleju .