Outlander I GEN Techniczne - Wyciek oleju ze skrzyni biegów
qlka2 - 18-01-2014, 22:00 Temat postu: Wyciek oleju ze skrzyni biegów Witam!
Właśnie kupiliśmy Outka I generacji 2004 4WD z silnikem 2,0 tyle że trzeba się trochę o niego zatroszczyć.
Chodzi mi o wyciek oleju ze skrzyni biegów.
Wiadomo że olej ścieka na połączenie silnik-skrzynia ale wychodzi że leje się z takiej jakby plastikowej zaślepki widocznej od strony lewego koła jak się zdejmie tą plastikową osłonę.
Pytanie mam co to za zaślepka? W katalogu części, o ile dobrze to rozpoznałem, pisze tylko CAP,M/T CASE SEAL i jeszcze jest OIL SEAL,T/M FR DIFF CASE.
Czy idzie takie coś kupić i czemu by to miało słuzyć?
Nie jest to jakaś opcja wyprowadzenia wału jeżeli silnik i skrzynia są umieszczane wzdłużnie?
Pozdrawiam i czekam na jakieś sugestie.
Bart.
elektryk - 23-01-2014, 12:45
Jak wygląda ta "zaślepka"?
nytsug - 23-01-2014, 12:50
uszczelniacz wału poszedł
qlka2 - 26-01-2014, 00:02
nytsug napisał/a: | uszczelniacz wału poszedł |
Możesz rozwinąć temat?
Ta zaślepka jest uszczelniaczem wału czy jak?
Bo widać ewidentnie że leci od jej wysokości.
elektryk - 27-01-2014, 09:24
qlka2 napisał/a: | Ta zaślepka jest uszczelniaczem wału czy jak? | To raczej dwie różne rzeczy, opisz o którą zaślepkę chodzi.
qlka2 - 27-01-2014, 20:11
To gdzie jest opisałem w pierwszym poście.
Tą zaślepkę trzeba zniszczyć aby dostać się do jakiegoś zabezpieczenia potrzebnego do demontażu skrzyni.
Jak się jej nie zniszczy tylko dłubie z boku to można uszkodzić uszczelnienie.
Wbija się w nią śrubokręt i wyrywa.
elektryk - 28-01-2014, 14:04
qlka2 napisał/a: | To gdzie jest opisałem w pierwszym poście.
Tą zaślepkę trzeba zniszczyć aby dostać się do jakiegoś zabezpieczenia potrzebnego do demontażu skrzyni.
Jak się jej nie zniszczy tylko dłubie z boku to można uszkodzić uszczelnienie.
Wbija się w nią śrubokręt i wyrywa. | No to na czym polega Twoja wątpliwość, skoro wiesz do czego służy i że z niej leci.
qlka2 - 28-01-2014, 18:59
Chodziło mi o to do czego to służy. Teraz już mniej więcej wiem ale i tak to dla mnie dziwna rzecz. Póki co na razie problem rozwiązany.
Najlepsze jest to że zaślepka wg numeru z katalogu Mitsubishi nie pasuje bo jest o 1mm za duża średnica. Mechanik który siedzi w Mitsu dobrał taką która ma idealnie pasować.
Na razie zastosował rozwiązanie zastępcze.
Ważna informacja że jak to się wyciągnie to nie wyleje się tamtędy olej czego nie byłem pewien.
|
|
|