[02-06]Lancer CS0 - instrukcja odpowietrzania sprzęgła
martin01 - 27-01-2014, 11:11 Temat postu: instrukcja odpowietrzania sprzęgła Czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby pomóc w kwestii jak w temacie ?? Odpowietrzenie wysprzęglnika pomogło na krótko (3 dni) - mam wątpliwości czy zrobiono to po fachowemu (popryskana komora silnika).
Objaw jest taki że na zimnym silniku nie wchodzą biegi, jak nieco popompuję to jest dobrze, nasila się szczególnie przy niskich temperaturach. Jak się zagrzeje też jest dobrze (no może lepiej)
robertdg - 27-01-2014, 14:36
Można odpowietrzyć uzywając pompki podcisnieniowej, metodą grawitacyjną (zakłada sie wezyk na odpowietrznik, luzuje go i kontroljue stan płynu w zbiorniczku wyrównawczym), albo przez pompowanie pedału sprzegła, ale to najlepiej we dwie osoby, jedna operuje pedałem, druga odpowietrznikiem i kontroljue stan płynu w zbiorniczku wyrównawczym (odpowietrznik luzuje sie przy wcisnietym sprzegle i po chwili przykreca, wtedy powtarza sie procedure pompowania)
milo - 27-01-2014, 19:19
W tradycyjny sposób nie mogłem za Chiny odpowietrzyć dopiero po naciśnięciu na łapę wysprzęglika i odkręceniu odpowietrznika duża ilość powietrza uszła a druga osoba w aucie pompuje i tak kilka razy i jest ok, to mój sposób i tylko tak robię
|
|
|