|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
instrukcja odpowietrzania sprzęgła |
Autor |
Wiadomość |
martin01
Forumowicz
Auto: Lancer Ralliart 2.4L Mivec
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-01-2014, 11:11 instrukcja odpowietrzania sprzęgła
|
|
|
Czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby pomóc w kwestii jak w temacie ?? Odpowietrzenie wysprzęglnika pomogło na krótko (3 dni) - mam wątpliwości czy zrobiono to po fachowemu (popryskana komora silnika).
Objaw jest taki że na zimnym silniku nie wchodzą biegi, jak nieco popompuję to jest dobrze, nasila się szczególnie przy niskich temperaturach. Jak się zagrzeje też jest dobrze (no może lepiej) |
_________________ Mario Lancerownik |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 27-01-2014, 14:36
|
|
|
Można odpowietrzyć uzywając pompki podcisnieniowej, metodą grawitacyjną (zakłada sie wezyk na odpowietrznik, luzuje go i kontroljue stan płynu w zbiorniczku wyrównawczym), albo przez pompowanie pedału sprzegła, ale to najlepiej we dwie osoby, jedna operuje pedałem, druga odpowietrznikiem i kontroljue stan płynu w zbiorniczku wyrównawczym (odpowietrznik luzuje sie przy wcisnietym sprzegle i po chwili przykreca, wtedy powtarza sie procedure pompowania) |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 27-01-2014, 19:19
|
|
|
W tradycyjny sposób nie mogłem za Chiny odpowietrzyć dopiero po naciśnięciu na łapę wysprzęglika i odkręceniu odpowietrznika duża ilość powietrza uszła a druga osoba w aucie pompuje i tak kilka razy i jest ok, to mój sposób i tylko tak robię |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
|