Pajero III - dziwne stuki w przednim zawieszeniu
michal77 - 01-04-2014, 15:06 Temat postu: dziwne stuki w przednim zawieszeniu witam forumowiczów,od pewnego czasu słysze dziwne stukanie w przednim zawieszeniu,na jakiś nierównoiściach albo na drodze szutrowej.
znajomy mechanik mówił ze to może gumy drążka stabilizacyjnego więc wymieniłem te gumy i dalej stuka.na ostatnim przeglądzie facet stwierdził ze mam lewy przedni amor do wymiany bo olej wycieka.czy może to być wina amorytyzatora czy może tuleje w zawieszeniu?
zbyszekm2 - 01-04-2014, 16:13
Przecież nie trzeba zgadywać, Trzeba wjechać na szarpak i zobaczyć co stuka, inaczej nakupujesz nie potrzebnych rzeczy.
michal77 - 01-04-2014, 16:25 Temat postu: dziwne stuki w przednim zawieszeniu takowego SZARPAKA niemam,więc przez to pytam na forum co to moze być.
ma ktos jakieś sugestie?
PiotrKw - 01-04-2014, 16:35
Szczerze ?? Może i cieknący amortyzator a może i reszta rzeczy w zawieszeniu . Czy to nie Ty podnosiłeś Pajero na podkładkach ?? Jeżeli tak to wprowadziłeś poważne zmiany w starym zawieszeniu . Tuleje, sworznie zaczęły pracować w innych miejscach i coś może padać . Zgadywać możemy , tylko kto i za którym razem trafi ???
n_bart - 01-04-2014, 22:09 Temat postu: Re: dziwne stuki w przednim zawieszeniu
michal77 napisał/a: | takowego SZARPAKA niemam,więc przez to pytam na forum co to moze być.
ma ktos jakieś sugestie? |
Cześć.
Myślę że 99,9% forumowiczów nie posiada szarpaków. Dlatego moja sugestia jest taka, abyś podjechał sobie na stację diagnostyczną i zapytał czy przypadkiem takowych nie mają
Jeśli ładnie poprosisz to pewnie Pan diagnosta wpuści Cię pod samochód i pokaże co jest wybite. A za taką diagnostykę pewnie zapłacisz jakieś 15-30zł.
Powodzenia i pozdrawiam
|
|
|