dziwne stuki w przednim zawieszeniu |
Autor |
Wiadomość |
michal77
Forumowicz
Auto: L200 07"
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-04-2014, 15:06 dziwne stuki w przednim zawieszeniu
|
|
|
witam forumowiczów,od pewnego czasu słysze dziwne stukanie w przednim zawieszeniu,na jakiś nierównoiściach albo na drodze szutrowej.
znajomy mechanik mówił ze to może gumy drążka stabilizacyjnego więc wymieniłem te gumy i dalej stuka.na ostatnim przeglądzie facet stwierdził ze mam lewy przedni amor do wymiany bo olej wycieka.czy może to być wina amorytyzatora czy może tuleje w zawieszeniu? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 01-04-2014, 16:13
|
|
|
Przecież nie trzeba zgadywać, Trzeba wjechać na szarpak i zobaczyć co stuka, inaczej nakupujesz nie potrzebnych rzeczy. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
michal77
Forumowicz
Auto: L200 07"
|
Wysłany: 01-04-2014, 16:25 dziwne stuki w przednim zawieszeniu
|
|
|
takowego SZARPAKA niemam,więc przez to pytam na forum co to moze być.
ma ktos jakieś sugestie? |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 01-04-2014, 16:35
|
|
|
Szczerze ?? Może i cieknący amortyzator a może i reszta rzeczy w zawieszeniu . Czy to nie Ty podnosiłeś Pajero na podkładkach ?? Jeżeli tak to wprowadziłeś poważne zmiany w starym zawieszeniu . Tuleje, sworznie zaczęły pracować w innych miejscach i coś może padać . Zgadywać możemy , tylko kto i za którym razem trafi ??? |
|
|
|
 |
n_bart
Mitsumaniak
Auto: PII 2,8 A/T long po lifcie
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Mar 2014 Posty: 68 Skąd: Wilkowice /k.Bielsko-Biała
|
Wysłany: 01-04-2014, 22:09 Re: dziwne stuki w przednim zawieszeniu
|
|
|
michal77 napisał/a: | takowego SZARPAKA niemam,więc przez to pytam na forum co to moze być.
ma ktos jakieś sugestie? |
Cześć.
Myślę że 99,9% forumowiczów nie posiada szarpaków. Dlatego moja sugestia jest taka, abyś podjechał sobie na stację diagnostyczną i zapytał czy przypadkiem takowych nie mają
Jeśli ładnie poprosisz to pewnie Pan diagnosta wpuści Cię pod samochód i pokaże co jest wybite. A za taką diagnostykę pewnie zapłacisz jakieś 15-30zł.
Powodzenia i pozdrawiam |
|
|
|
 |
|