To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Strzaszne szarpanie podczas dodawania/odejmowania gazu ;/

slavo_p - 09-04-2014, 11:23
Temat postu: Strzaszne szarpanie podczas dodawania/odejmowania gazu ;/
Witam
Mam problem z moim miskiem . Podczas jazdy np na drugim biegu dodając i puszczając gaz czuć straszne bicie . przegubu zewnętrze nie wydają dzwięków zużycia , poduszki silnika dobre . Tak na mój rozum to luz jest na półośkach lub przegubach wewnętrznych ;/ spotkał sie ktoś z takim przypadkiem? Drugie pytanie , czy półosie ulegają uszkodzeniu? na praweej półosi krótkiej jest guma ona jest oberwana i ktos ją zakleił tasmą izolacyjną .pomoże ktoś?

Bizi78 - 09-04-2014, 11:49

Na półosiach powinien być delikatny luz wzdłużny bo pracuje ona wraz z zawieszeniem.
Skoro uszkodzona była osłona gumowa przegubu to mógł się pod nią dostać piach i narobić bigosu :? .

slavo_p - 10-04-2014, 23:23

mam spory luz obracając kołem przód/tył luz swystepuje na przegubie wewnetrznym ;/
tpodsiadlo - 15-04-2014, 19:43

Bizi a czy to nie jest tak, ze ten ruch wzdluzny to jest praca tych lozysk igielkowych na trojzebie w przegubie wewnetrznym? Bo chyba nie powinno byz zadnego luzu... Przynajmniej u mnie pracuje tylko przegub, reszta jest sztywna...

A co do luzu slavo_p to zapewne rozlecialo sie wlasnie ktores z lozysk. Mozna naprawiac z jakiegos tarego przegubu jesli chcesz po taniosci robic...

Bizi78 - 15-04-2014, 19:53

tpodsiadlo napisał/a:
Bizi a czy to nie jest tak, ze ten ruch wzdluzny to jest praca tych lozysk igielkowych na trojzebie w przegubie wewnetrznym? Bo chyba nie powinno byz zadnego luzu... Przynajmniej u mnie pracuje tylko przegub, reszta jest sztywna...

Przy wymianie rozrządu pytałem się mechanika i powiedział, że delikatny powinien być :wink: .
Nie wiem, nie jestem mechanikiem, trzeba by było spytać kogoś bardziej oblatanego w temacie :D .