Strzaszne szarpanie podczas dodawania/odejmowania gazu ;/ |
Autor |
Wiadomość |
slavo_p
Forumowicz slavo_p
Auto: galant 2.0 td
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2012 Posty: 192 Skąd: Przeworsk
|
Wysłany: 09-04-2014, 11:23 Strzaszne szarpanie podczas dodawania/odejmowania gazu ;/
|
|
|
Witam
Mam problem z moim miskiem . Podczas jazdy np na drugim biegu dodając i puszczając gaz czuć straszne bicie . przegubu zewnętrze nie wydają dzwięków zużycia , poduszki silnika dobre . Tak na mój rozum to luz jest na półośkach lub przegubach wewnętrznych ;/ spotkał sie ktoś z takim przypadkiem? Drugie pytanie , czy półosie ulegają uszkodzeniu? na praweej półosi krótkiej jest guma ona jest oberwana i ktos ją zakleił tasmą izolacyjną .pomoże ktoś? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 09-04-2014, 11:49
|
|
|
Na półosiach powinien być delikatny luz wzdłużny bo pracuje ona wraz z zawieszeniem.
Skoro uszkodzona była osłona gumowa przegubu to mógł się pod nią dostać piach i narobić bigosu . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
slavo_p
Forumowicz slavo_p
Auto: galant 2.0 td
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2012 Posty: 192 Skąd: Przeworsk
|
Wysłany: 10-04-2014, 23:23
|
|
|
mam spory luz obracając kołem przód/tył luz swystepuje na przegubie wewnetrznym ;/ |
|
|
|
 |
tpodsiadlo
Forumowicz

Auto: Galant V 2.0 V6-24 a/t
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 430 Skąd: sokolow mlp
|
Wysłany: 15-04-2014, 19:43
|
|
|
Bizi a czy to nie jest tak, ze ten ruch wzdluzny to jest praca tych lozysk igielkowych na trojzebie w przegubie wewnetrznym? Bo chyba nie powinno byz zadnego luzu... Przynajmniej u mnie pracuje tylko przegub, reszta jest sztywna...
A co do luzu slavo_p to zapewne rozlecialo sie wlasnie ktores z lozysk. Mozna naprawiac z jakiegos tarego przegubu jesli chcesz po taniosci robic... |
_________________ To nic ze mam stare auto. czesci do niego sa tak drogie jak do nowych
========================= |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 15-04-2014, 19:53
|
|
|
tpodsiadlo napisał/a: | Bizi a czy to nie jest tak, ze ten ruch wzdluzny to jest praca tych lozysk igielkowych na trojzebie w przegubie wewnetrznym? Bo chyba nie powinno byz zadnego luzu... Przynajmniej u mnie pracuje tylko przegub, reszta jest sztywna... |
Przy wymianie rozrządu pytałem się mechanika i powiedział, że delikatny powinien być .
Nie wiem, nie jestem mechanikiem, trzeba by było spytać kogoś bardziej oblatanego w temacie . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
|