Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Strzaszne szarpanie podczas dodawania/odejmowania gazu ;/
Autor Wiadomość
slavo_p 
Forumowicz
slavo_p

Auto: galant 2.0 td
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 09-04-2014, 11:23   Strzaszne szarpanie podczas dodawania/odejmowania gazu ;/

Witam
Mam problem z moim miskiem . Podczas jazdy np na drugim biegu dodając i puszczając gaz czuć straszne bicie . przegubu zewnętrze nie wydają dzwięków zużycia , poduszki silnika dobre . Tak na mój rozum to luz jest na półośkach lub przegubach wewnętrznych ;/ spotkał sie ktoś z takim przypadkiem? Drugie pytanie , czy półosie ulegają uszkodzeniu? na praweej półosi krótkiej jest guma ona jest oberwana i ktos ją zakleił tasmą izolacyjną .pomoże ktoś?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 09-04-2014, 11:49   

Na półosiach powinien być delikatny luz wzdłużny bo pracuje ona wraz z zawieszeniem.
Skoro uszkodzona była osłona gumowa przegubu to mógł się pod nią dostać piach i narobić bigosu :? .

slavo_p 
Forumowicz
slavo_p

Auto: galant 2.0 td
Wysłany: 10-04-2014, 23:23   

mam spory luz obracając kołem przód/tył luz swystepuje na przegubie wewnetrznym ;/

tpodsiadlo 
Forumowicz

Auto: Galant V 2.0 V6-24 a/t
Wysłany: 15-04-2014, 19:43   

Bizi a czy to nie jest tak, ze ten ruch wzdluzny to jest praca tych lozysk igielkowych na trojzebie w przegubie wewnetrznym? Bo chyba nie powinno byz zadnego luzu... Przynajmniej u mnie pracuje tylko przegub, reszta jest sztywna...

A co do luzu slavo_p to zapewne rozlecialo sie wlasnie ktores z lozysk. Mozna naprawiac z jakiegos tarego przegubu jesli chcesz po taniosci robic...

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 15-04-2014, 19:53   

tpodsiadlo napisał/a:
Bizi a czy to nie jest tak, ze ten ruch wzdluzny to jest praca tych lozysk igielkowych na trojzebie w przegubie wewnetrznym? Bo chyba nie powinno byz zadnego luzu... Przynajmniej u mnie pracuje tylko przegub, reszta jest sztywna...

Przy wymianie rozrządu pytałem się mechanika i powiedział, że delikatny powinien być :wink: .
Nie wiem, nie jestem mechanikiem, trzeba by było spytać kogoś bardziej oblatanego w temacie :D .

Odpowiedz do tematu