To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] SKRZYNIA BIEGÓW Wyciek od strony kierowcy

Anonymous - 05-02-2007, 21:38
Temat postu: [MSS ALL] SKRZYNIA BIEGÓW Wyciek od strony kierowcy
Hej!

To mój pierwszy post na mitsumaniakach :) Wczesniej bylem na centomanii gdzie zasluzylem na weterana, ale mam nadzieje, ze to tylko przez ogrom usterak czychajacych na wlascicieli fiatow :)
Mam nadzieje, ze i tu wydebie kilka ciekawych informacji, ale i naucze sie czegos by pomagac innym :)

Na w stepie zauwazylem wyciek po lewej stronie (od kierowcy) czytalem, ze to moze byc tylko oslona przegubu wewnetrznego. Czy tak faktycnzie jest? Koszt na allegro to ok 110zł wiec usterka malo powazna - tylko czy nie kupic jeszcze czegos?

PS olej ktory cieknie jest teoretycznie ze skrzyni, ale mi wyglada na ten ktory leje do silnika. Czy ktos moze to zweryfikowac?

Bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Cyprian

Anonymous - 06-02-2007, 12:00

Cypriand, witamy na Mitsumaniakach. Co do wycieku to ja bym stawial na uszczelniacze. Jezeli przebieg auta ok 100 Kkm to niestety ale czas na wymiane. Potwierdza to też zaobserwowany przez Ciebie typ oleju. No ale oczywiscie moge sie mylic bo nie widze usterki. U mnie cala lewa (rozumiem, że lewa patrzac z wnetrza samochodu :) ) strona silnika była brudna a najbardziej wlasnie w okolicach skrzyni biegow.
Matejko - 06-02-2007, 12:25

musialbys wejsc pod auto i ocenic czy np manszeta od przegubu wewnetrznego nie jest napocona olejem, bo jesli nie jest z obu stron to raczej nie leci ze skrzyni - a wygladac olej ze skrzyni moze jak ten silnikowy bo to tez pewnie syntetyk :)
a i wydaje mi sie ze 110 zl to dobra cena ale za uszczelniacz juz z wymiana

Anonymous - 06-02-2007, 15:46

Z tego co widze to tylko po lewej stronie mam mokro, prawa calkiem sucha. Guma na przegubie cala mokra, jak by kapalo wlasnie z niej. Czy w takim razie czeka mnie wymiana tej gumy (wraz z lozyskiem i obejma) czy cos jeszcze?

pozdrawiam i bardzo dziekuje za pomoc. PS przebieg 145kkm

Matejko - 06-02-2007, 20:11

przy takim przebiegu olej w skrzyni, guma plus uszczelniacz