|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:38 |
[MSS ALL] SKRZYNIA BIEGÓW Wyciek od strony kierowcy |
Autor |
Wiadomość |
Cypriand [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2007, 21:38 [MSS ALL] SKRZYNIA BIEGÓW Wyciek od strony kierowcy
|
|
|
Hej!
To mój pierwszy post na mitsumaniakach Wczesniej bylem na centomanii gdzie zasluzylem na weterana, ale mam nadzieje, ze to tylko przez ogrom usterak czychajacych na wlascicieli fiatow
Mam nadzieje, ze i tu wydebie kilka ciekawych informacji, ale i naucze sie czegos by pomagac innym
Na w stepie zauwazylem wyciek po lewej stronie (od kierowcy) czytalem, ze to moze byc tylko oslona przegubu wewnetrznego. Czy tak faktycnzie jest? Koszt na allegro to ok 110zł wiec usterka malo powazna - tylko czy nie kupic jeszcze czegos?
PS olej ktory cieknie jest teoretycznie ze skrzyni, ale mi wyglada na ten ktory leje do silnika. Czy ktos moze to zweryfikowac?
Bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Cyprian |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 11:07, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
dlugiad [Usunięty]
|
Wysłany: 06-02-2007, 12:00
|
|
|
Cypriand, witamy na Mitsumaniakach. Co do wycieku to ja bym stawial na uszczelniacze. Jezeli przebieg auta ok 100 Kkm to niestety ale czas na wymiane. Potwierdza to też zaobserwowany przez Ciebie typ oleju. No ale oczywiscie moge sie mylic bo nie widze usterki. U mnie cala lewa (rozumiem, że lewa patrzac z wnetrza samochodu ) strona silnika była brudna a najbardziej wlasnie w okolicach skrzyni biegow. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 06-02-2007, 12:25
|
|
|
musialbys wejsc pod auto i ocenic czy np manszeta od przegubu wewnetrznego nie jest napocona olejem, bo jesli nie jest z obu stron to raczej nie leci ze skrzyni - a wygladac olej ze skrzyni moze jak ten silnikowy bo to tez pewnie syntetyk
a i wydaje mi sie ze 110 zl to dobra cena ale za uszczelniacz juz z wymiana |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Cypriand [Usunięty]
|
Wysłany: 06-02-2007, 15:46
|
|
|
Z tego co widze to tylko po lewej stronie mam mokro, prawa calkiem sucha. Guma na przegubie cala mokra, jak by kapalo wlasnie z niej. Czy w takim razie czeka mnie wymiana tej gumy (wraz z lozyskiem i obejma) czy cos jeszcze?
pozdrawiam i bardzo dziekuje za pomoc. PS przebieg 145kkm |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 06-02-2007, 20:11
|
|
|
przy takim przebiegu olej w skrzyni, guma plus uszczelniacz |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
|
|