To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Tylne koła mocniej hamują niż przednie?????

rafix81 - 27-08-2014, 08:36
Temat postu: Tylne koła mocniej hamują niż przednie?????
Witam posiadam pajero 3,2 did z 2001 r automat i mam taki problem klocki z tyłu ścierają mi się 2 razy szybciej niż z przodu cały kpl był wymieniony jednocześnie (tarcze klocki)tłoczki porobione abs działa normalnie żadna kontrolka się nie zapala.CO TO MOŻE BYĆ ZA USZKODZENIE
zbyszekm2 - 27-08-2014, 08:47

Albo wężyki od tylnych zacisków są sparciałe i nie odpuszczają płynu. Albo w pompie hamulcowej zabrudzone są sitka (jest ich pięć). Albo coś z zaciskami. To oczywiście przypuszczenie.
KrzysG - 27-08-2014, 14:25

A sprawdzales w stacji kontroli np. przy okazji przegladu jak hamuja poszczegolne kola? Moze przednie slabo hamuja?
techsm - 28-08-2014, 06:26

To, że ścierają Ci się z tyłu szybciej klocki nie oznacza, że tył hamuje mocniej. Wręcz przeciwnie - może hamować słabiej, znacznie słabiej niż przewiduje norma.
Sprawdź zaciski, czy tłoczki się swobodnie wysuwają (i chowają). Sprawdź prowadnice.
Czy nie grzeją Ci się nadmiernie tylne koła ? Co z tarczą, jakiej jest grubości ?

P.S.
Producent klocków jest taki sam na tyle i przodzie :P ?

Heilsberg - 28-08-2014, 08:21

A jest w tym aucie takie coś jak korektor siły hamowania?
rafix81 - 28-08-2014, 08:32

Jeżeli chodzi o tłoczki zaciski to wszytko jest ok na stacji podczas przeglądu powiedział mi gość ze tylne za mocno hamują,płyn był wymieniany ok roku temu,no własnie jest w nim coś takiego jak korektor siły hamowania?