To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - Zakup outlandera 2,4 l benzyna w automacie 4X4

rrobsonn - 17-10-2014, 18:49
Temat postu: Zakup outlandera 2,4 l benzyna w automacie 4X4
Witam
Zastanawiam się nad zakupem Outlandera 2009 2,4 l benzyna krajowa w automacie z napędem 4X4 przebieg 130 tyś .potwierdzony (ponoć serwisowana, olej w skrzyni wymieniany , nie bity ,itp.)
Moje pytanie jest następujące : czy ten przebieg dla skrzyni CVT to jest duży ?, jaka jest żywotnosć tych ,że skrzyń .Wiem ,że auto ma hak , to i pewnie ciągało przyczepy.
Mechanik od skrzyń powiedział ,że taki przebieg to jest to 80 % żywotności już skrzyni .Czy już się może komuś z posiadaczy takiego samochodu takowa skrzynia się popsuła , a jeśli tak to przy jakim przebiegu ? Czy diagnostyka w aso jest w stanie wykryć wszelkie błędy i nieprawidłowości w działaniu skrzyni ? Z góry dziękuję za wszelakie doświadczenia i opinie bo waham się co do decyzji zakupu i nie chciałbym sobie kupić "sztrucla"od razu do remontu a nie ukrywam ,że najchętniej to bym kupił taki samochód w manualu, lecz jest ich jak na lekarstwo .

macia - 21-10-2014, 23:09

Podłączam się pod temat, bo też przygarnąłbym outlandera II, wyłącznie benzyna 2.4 - jeśli ktoś ma zamiar się rozstać ze swoim autem, to dawać info na pewu.
krzychu - 22-10-2014, 10:03
Temat postu: Re: Zakup outlandera 2,4 l benzyna w automacie 4X4
rrobsonn napisał/a:
Mechanik od skrzyń powiedział ,że taki przebieg to jest to 80 % żywotności już skrzyni

Nie wiem co za mechanik, ale skrzynie CVT bardzo mocno obrywają za jakość Audi. Na pewno te w Audi nie są wytrzymałe (po przekroczeniu 150 tys dzieją się różne niemiłe rzeczy). Te w Outlanderze (Lancerze/ASX) to skrzynie Jatco (chyba JF011E) i powiem szczerze, że nie widziałem ani jednej wzmianki na forum aby się CVT rozleciało!

Trochę gorzej jest jeśli chodzi o Nissana (tam jest większy odsetek skrzyń CVT Jatco niż w Mitsubishi), ale z tego co zauważyłem pobieżnie to te same skrzynie są często komponowane z mocniejszymi silnikami niż w Mitsubishi...

Komandor - 22-10-2014, 18:15

Z tego co pamietam to kolega Dario W ostro krecil kilometry na 2.4 CVT wiec moze sprobuj na private. Nie pamietam aby na forum O2 bylo cos o awariach tej skrzyni. U mnie tylko 65 tys i jak dotad zero problemow z autem. Nastepne napewno bedzie z automatem i chetnie z CVT.

pozdro