|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zakup outlandera 2,4 l benzyna w automacie 4X4 |
Autor |
Wiadomość |
rrobsonn
Nowy Forumowicz
Auto: outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-10-2014, 18:49 Zakup outlandera 2,4 l benzyna w automacie 4X4
|
|
|
Witam
Zastanawiam się nad zakupem Outlandera 2009 2,4 l benzyna krajowa w automacie z napędem 4X4 przebieg 130 tyś .potwierdzony (ponoć serwisowana, olej w skrzyni wymieniany , nie bity ,itp.)
Moje pytanie jest następujące : czy ten przebieg dla skrzyni CVT to jest duży ?, jaka jest żywotnosć tych ,że skrzyń .Wiem ,że auto ma hak , to i pewnie ciągało przyczepy.
Mechanik od skrzyń powiedział ,że taki przebieg to jest to 80 % żywotności już skrzyni .Czy już się może komuś z posiadaczy takiego samochodu takowa skrzynia się popsuła , a jeśli tak to przy jakim przebiegu ? Czy diagnostyka w aso jest w stanie wykryć wszelkie błędy i nieprawidłowości w działaniu skrzyni ? Z góry dziękuję za wszelakie doświadczenia i opinie bo waham się co do decyzji zakupu i nie chciałbym sobie kupić "sztrucla"od razu do remontu a nie ukrywam ,że najchętniej to bym kupił taki samochód w manualu, lecz jest ich jak na lekarstwo . |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 21-10-2014, 23:09
|
|
|
Podłączam się pod temat, bo też przygarnąłbym outlandera II, wyłącznie benzyna 2.4 - jeśli ktoś ma zamiar się rozstać ze swoim autem, to dawać info na pewu. |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 22-10-2014, 10:03 Re: Zakup outlandera 2,4 l benzyna w automacie 4X4
|
|
|
rrobsonn napisał/a: | Mechanik od skrzyń powiedział ,że taki przebieg to jest to 80 % żywotności już skrzyni |
Nie wiem co za mechanik, ale skrzynie CVT bardzo mocno obrywają za jakość Audi. Na pewno te w Audi nie są wytrzymałe (po przekroczeniu 150 tys dzieją się różne niemiłe rzeczy). Te w Outlanderze (Lancerze/ASX) to skrzynie Jatco (chyba JF011E) i powiem szczerze, że nie widziałem ani jednej wzmianki na forum aby się CVT rozleciało!
Trochę gorzej jest jeśli chodzi o Nissana (tam jest większy odsetek skrzyń CVT Jatco niż w Mitsubishi), ale z tego co zauważyłem pobieżnie to te same skrzynie są często komponowane z mocniejszymi silnikami niż w Mitsubishi... |
|
|
|
 |
Komandor
Mitsumaniak
Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 493 Skąd: Z morza
|
Wysłany: 22-10-2014, 18:15
|
|
|
Z tego co pamietam to kolega Dario W ostro krecil kilometry na 2.4 CVT wiec moze sprobuj na private. Nie pamietam aby na forum O2 bylo cos o awariach tej skrzyni. U mnie tylko 65 tys i jak dotad zero problemow z autem. Nastepne napewno bedzie z automatem i chetnie z CVT.
pozdro |
_________________ Wolność ma zapach benzyny... |
|
|
|
 |
|
|