Carisma - Ogólne - Głosniki czy beda pasowały??
Father - 07-06-2015, 20:04 Temat postu: Głosniki czy beda pasowały?? Witam, przymierzam sie do zakupu głosników na tył do mojego hatchbacka, gdyz poprzedni wlasciciel zostawil puste miejsca ;p i mam pytanie czy takie bedą pasowały?? z przodu w drzwiach mam wysokotonowe glosniki Alpine i chcialbym zeby mi oprócz tego ze ładnie gra, to jeszcze troszke BASSowało te cuda sie nadadzą ?? http://allegro.pl/glosnik...5410780678.html
robertdg - 07-06-2015, 20:21
Z karty produktu wynika, że mają wymiary pasujące
Najlepiej się upewnić co do wymiaru otworu osadzającego (140mm) z kołnierzem 165mm tak podaje specyfikacja
dexter1992 - 07-06-2015, 22:28
Z tylnich głośników chcesz uzyskać bass ? Zapomnij. Lepiej wygłuszyć drzwi przednie i dać dobre głośniki i zagra lepiej..
rasiak1980 - 07-06-2015, 22:41
tył nie daje dużo bassu a tym bardziej takie dwu-trzy-drożne głośniki jak już chcesz bass z takich głośników uzyskać to wsadzić zwykły samochodowyu głośnik szerokopasmowy albo jeszcze lepiej niskotonowy i zwrotnice do tego dobierz odpowiednią
Father - 08-06-2015, 00:03
dexter1992 napisał/a: | Z tylnich głośników chcesz uzyskać bass ? Zapomnij. Lepiej wygłuszyć drzwi przednie i dać dobre głośniki i zagra lepiej.. |
Mam wygluszone i glosniki naprawde drogie, tylko potrzebuje samego bassu tak do 100 zl ;/ a nie znam sie na tym kompletnie... Doradzi ktos cos?? Jakis zestaw, moze byc uzywany... Myslalem o uzywanych glosnikach audi, mozna Bose tanio trafic, ale nie wiem czy to zadziala/przypasuje...
MmzTattoo - 08-06-2015, 11:12
Podstawą dla basu są:
1. Zasilenie jeśli wzmacniacz/radio nie wydoli nawet najlepsze głośniki dadzą bas brzmiący jak kupa
2. Wygłuszenie i miiejsce na rezonans czyli w przypadku carismy drzwi albo skrzynia/tuba w bagierku ale dobrze zasilone i wygłuszlne drzwi dadzą radę spokojnie z tyłu coś żeby brzęczało w ori miejscach basu nie będzie.
3. Głośniki ostatni element układanki niestety samymi głośnikami basu nie zrobisz. Do 100zł będzie ciężko.
Jeśli dwa pierwsze punkty Cię nie interesują kup na tył głośniki basowe/albo szeroko pasmowe nie mylić z dwu trójdtożnymi i podłacz przez zwrotnice.
remi - 14-06-2015, 23:27
Poszukaj takiej tuby-wzmacniacza, wiem, że pioneer robił coś takiego, wkładasz pod fotel i podłączasz prąd i sterowanie z radia. Znajomy miał to za 150 zł, gra słabieu od skrzyni basowej, ale zajmuje mało miejsca. Do tego, jakieś zwykłe głośniki w oryginalne miejsca i będzie ok.
Sylwan - 22-06-2015, 17:47
ja mam takie głośniki u siebie i basu z tego prawie nie było. Później kupiłem wzmacniacz i zrobiłem skrzynię basową ze sklejki, wygłuszyłem gąbką i wstawiłem do niej dwa małe ale mocne głośniki ze starego subwoofera domowego i teraz jak wszytko włączę to drży lusterko wewnętrzne.
Brikston - 03-07-2015, 14:41
Jeśli już koniecznie chcesz zalozyc glosniki na tył to te z linka nie zagrają, ponieważ są 4 omowe. Musisz kupić najleipiej jakies glosniki 2 omowe, max 3 omowe. Inaczej będa grały cicho i kasa w błoto niestety.
JacekeR - 09-07-2015, 21:39
Brikston napisał/a: | Jeśli już koniecznie chcesz zalozyc glosniki na tył to te z linka nie zagrają, ponieważ są 4 omowe. Musisz kupić najleipiej jakies glosniki 2 omowe, max 3 omowe. |
Nie prawda w samochodach są głośniki 4 omowe. Z drugiej jednak strony ja u siebie wywaliłem głośniki z tyłu bo tylko mnie denerwowały, lepiej zainwestować w przód i suba wszystko podpięte pod wzmacniacz czyli klasyczny zestaw 2 + 1.
Pozdrawiam.
|
|
|