Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Głosniki czy beda pasowały??
Autor Wiadomość
Father 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8GDI 125km
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-06-2015, 20:04   Głosniki czy beda pasowały??

Witam, przymierzam sie do zakupu głosników na tył do mojego hatchbacka, gdyz poprzedni wlasciciel zostawil puste miejsca ;p i mam pytanie czy takie bedą pasowały?? z przodu w drzwiach mam wysokotonowe glosniki Alpine i chcialbym zeby mi oprócz tego ze ładnie gra, to jeszcze troszke BASSowało :D te cuda sie nadadzą ?? http://allegro.pl/glosnik...5410780678.html

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 07-06-2015, 20:21   

Z karty produktu wynika, że mają wymiary pasujące
Najlepiej się upewnić co do wymiaru otworu osadzającego (140mm) z kołnierzem 165mm tak podaje specyfikacja
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
Ostatnio zmieniony przez robertdg 08-06-2015, 08:33, w całości zmieniany 1 raz  

dexter1992 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V Avance
Wysłany: 07-06-2015, 22:28   

Z tylnich głośników chcesz uzyskać bass ? Zapomnij. Lepiej wygłuszyć drzwi przednie i dać dobre głośniki i zagra lepiej..

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 07-06-2015, 22:41   

tył nie daje dużo bassu a tym bardziej takie dwu-trzy-drożne głośniki jak już chcesz bass z takich głośników uzyskać to wsadzić zwykły samochodowyu głośnik szerokopasmowy albo jeszcze lepiej niskotonowy i zwrotnice do tego dobierz odpowiednią

Father 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8GDI 125km
Wysłany: 08-06-2015, 00:03   

dexter1992 napisał/a:
Z tylnich głośników chcesz uzyskać bass ? Zapomnij. Lepiej wygłuszyć drzwi przednie i dać dobre głośniki i zagra lepiej..

Mam wygluszone i glosniki naprawde drogie, tylko potrzebuje samego bassu tak do 100 zl ;/ a nie znam sie na tym kompletnie... Doradzi ktos cos?? Jakis zestaw, moze byc uzywany... Myslalem o uzywanych glosnikach audi, mozna Bose tanio trafic, ale nie wiem czy to zadziala/przypasuje...

MmzTattoo 
Mitsumaniak

Auto: 2003 Eclipse GS 2.4 automat
Wysłany: 08-06-2015, 11:12   

Podstawą dla basu są:
1. Zasilenie jeśli wzmacniacz/radio nie wydoli nawet najlepsze głośniki dadzą bas brzmiący jak kupa
2. Wygłuszenie i miiejsce na rezonans czyli w przypadku carismy drzwi albo skrzynia/tuba w bagierku ale dobrze zasilone i wygłuszlne drzwi dadzą radę spokojnie z tyłu coś żeby brzęczało w ori miejscach basu nie będzie.
3. Głośniki ostatni element układanki niestety samymi głośnikami basu nie zrobisz. Do 100zł będzie ciężko.
Jeśli dwa pierwsze punkty Cię nie interesują kup na tył głośniki basowe/albo szeroko pasmowe nie mylić z dwu trójdtożnymi i podłacz przez zwrotnice.

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 14-06-2015, 23:27   

Poszukaj takiej tuby-wzmacniacza, wiem, że pioneer robił coś takiego, wkładasz pod fotel i podłączasz prąd i sterowanie z radia. Znajomy miał to za 150 zł, gra słabieu od skrzyni basowej, ale zajmuje mało miejsca. Do tego, jakieś zwykłe głośniki w oryginalne miejsca i będzie ok.

Sylwan 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 GLX 16V
Wysłany: 22-06-2015, 17:47   

ja mam takie głośniki u siebie i basu z tego prawie nie było. Później kupiłem wzmacniacz i zrobiłem skrzynię basową ze sklejki, wygłuszyłem gąbką i wstawiłem do niej dwa małe ale mocne głośniki ze starego subwoofera domowego i teraz jak wszytko włączę to drży lusterko wewnętrzne. :)
Jest - Citroen C5 2,0 2003r - 2011-...
Jest - Audi Q5 2,0 TFSI 2013r - 2023-...

Brikston 
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Wysłany: 03-07-2015, 14:41   

Jeśli już koniecznie chcesz zalozyc glosniki na tył to te z linka nie zagrają, ponieważ są 4 omowe. Musisz kupić najleipiej jakies glosniki 2 omowe, max 3 omowe. Inaczej będa grały cicho i kasa w błoto niestety.

JacekeR 
Mitsumaniak

Auto: Nissan Qashkqai J10 2.0PB
Wysłany: 09-07-2015, 21:39   

Brikston napisał/a:
Jeśli już koniecznie chcesz zalozyc glosniki na tył to te z linka nie zagrają, ponieważ są 4 omowe. Musisz kupić najleipiej jakies glosniki 2 omowe, max 3 omowe.

Nie prawda w samochodach są głośniki 4 omowe. Z drugiej jednak strony ja u siebie wywaliłem głośniki z tyłu bo tylko mnie denerwowały, lepiej zainwestować w przód i suba wszystko podpięte pod wzmacniacz czyli klasyczny zestaw 2 + 1.
Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu