Carisma - Ogólne - [Cari 1.9DI-D] Obrotomierz
Shakkin - 12-04-2016, 18:09 Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Obrotomierz Witam, jestem tu nowy i na dodatek świeżym posiadaczem Carismy rocznik 2002. Czy ktoś może mi doradzić co zrobić z niedziałającym obrotomierzem. Czy w wersji DID jest on podłączony pod alternator. I jeśli tak to jakiś inteligentny inaczej odciął kabelek przy samym wejściu do alternatora, a w koszulkach gdzie powinien się znajdować go nie ma. Czy jest jakaś możliwość wpięcia go ponownie? Przeciągnięcia kabelka inną drogą. Z góry dziękuje za jakiekolwiek rady.
dark57 - 13-04-2016, 21:06
nie wiem czy jest podłączony pod alternator , ale cały zestaw wskaźników za szybką ( z szybkościomierzem i obrotomierzem ) jest podpięty/sterowany elektronicznie, czasem może tam coś nie łączyć - taka wtyczka podłużna, trzeba by było odkręcić wkręty mocujące zestaw wskaźników i wyciągnąć go z deski rozdzielczej , lub mocniej dodusić może wtyczka załapie, (wyciągnięcie/odłączenie zestawu wskaźników to prosta sprawa) ja u siebie zmieniałem zegary bo mi padła lewa strona kontrolek
Aha, to co wyżej pisałem tyczy się mitsubishi space star ale silnik ten sam i rocznik zbliżony
|
|
|