|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Obrotomierz |
Autor |
Wiadomość |
Shakkin
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-04-2016, 18:09 [Cari 1.9DI-D] Obrotomierz
|
|
|
Witam, jestem tu nowy i na dodatek świeżym posiadaczem Carismy rocznik 2002. Czy ktoś może mi doradzić co zrobić z niedziałającym obrotomierzem. Czy w wersji DID jest on podłączony pod alternator. I jeśli tak to jakiś inteligentny inaczej odciął kabelek przy samym wejściu do alternatora, a w koszulkach gdzie powinien się znajdować go nie ma. Czy jest jakaś możliwość wpięcia go ponownie? Przeciągnięcia kabelka inną drogą. Z góry dziękuje za jakiekolwiek rady. |
|
|
|
 |
dark57
Forumowicz
Auto: space star 2003r, 1.9 DiD /102
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-04-2016, 21:06
|
|
|
nie wiem czy jest podłączony pod alternator , ale cały zestaw wskaźników za szybką ( z szybkościomierzem i obrotomierzem ) jest podpięty/sterowany elektronicznie, czasem może tam coś nie łączyć - taka wtyczka podłużna, trzeba by było odkręcić wkręty mocujące zestaw wskaźników i wyciągnąć go z deski rozdzielczej , lub mocniej dodusić może wtyczka załapie, (wyciągnięcie/odłączenie zestawu wskaźników to prosta sprawa) ja u siebie zmieniałem zegary bo mi padła lewa strona kontrolek
Aha, to co wyżej pisałem tyczy się mitsubishi space star ale silnik ten sam i rocznik zbliżony |
|
|
|
 |
|
|