To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] Pompa paliwa

popiolekpolska - 07-07-2016, 21:49
Temat postu: [C62A 1.5] Pompa paliwa
Witam.Mam problem z lancerem którego postanowiłem odbudować na 25 urodziny ( oczywiście jego). A więc do sedna problem dotyczy pompy paliwa która wyłącza się z chwilą wyłączenia rozrusznika. Kondziorki wymienione, już pomysły mi się skończyły.
Krzyzak - 08-07-2016, 13:02

Przekaźnik główny, za schowkiem jest.
popiolekpolska - 10-07-2016, 21:36

Mówimy o tym za schowkiem na rękawiczki ? Jeśli tak to po nim wiem że się wyłącza. Auto odpala od strzała i jeśli nie wysteruję go ręcznie to gaśnie z braku paliwa. Problem w tym co podaje sygnał że silnik pracuje i dalej na pompę.
Krzyzak - 10-07-2016, 21:41

Podaje ECU, ale jeszcze stacyjka jest po drodze. Kolejność masz: stacyjka->ECU->przekaźnik->pompa
plecho1 - 10-07-2016, 21:52

Trzeba by sprawdzić co zanika na konektorach gniazda przekaźnika, czy masa podawana przez sterownik na cewkę przekaźnika czy plus podawany ze stacyjki też na cewkę przekaźnika oraz na styk przekaźnika.
popiolekpolska - 11-07-2016, 16:02

Dziękuje za zainteresowanie ale dziś już nie dam rady sprawdzić. Jutro rano będę mierzył i dam znać czego brakuje.
Dziś jestem po pomiarach i brakuje minusa na czarno-białym przewodzie. Przekaźnik pompy ma dwa uzwojenia jedno do rozruchu bo prąd ginie po wyłączeniu rozrusznika natomiast na drugiej cewce +12V ukazuje się po przekręceniu kluczyka ale brak minusa. Mam również pytanie czy po odpaleniu pompa pracuje cały czas bez przerwy?