Outlander III Ogólne - Lampy led
Terex23 - 02-01-2017, 19:02 Temat postu: Lampy led Witam. Mam pytanie czy lampy led przód maja jakieś podgrzewanie bo podczas opadów śniegów zakleja się cała lampa z powodu ze strumień światła jest zimny w stosunku do zwykłych lamp a spryskiwacze nie dają rady gdy to zamarza "ale kicha"
Pozdr.
plecho1 - 02-01-2017, 19:14
Raczej oryginalnego podgrzewania nie ma, może pojawi sie jakiś patent bo to faktycznie problem w naszym klimacie.
Trewor - 05-02-2017, 22:14
Widzę,że temat nie był rozwijany,stąd wnioskuję,że z tymi ledami w zimie nie jest tak źle.Mam inne pytanie.Czy na te ledy jest jakaś gwarancja,czy tak jak zwykłe żarówki traktuje się je jako materiał eksploatacyjny.Wiem,że teoretycznie mają być" wieczne",ale w razie przepalenia trzeba chyba wymienić cały reflektor,a to może być już spory koszt.Podejrzewam,że ładnych kilka tysięcy.
marrok - 06-02-2017, 15:14
Trewor napisał/a: | Widzę,że temat nie był rozwijany,stąd wnioskuję,że z tymi ledami w zimie nie jest tak źle.Mam inne pytanie.Czy na te ledy jest jakaś gwarancja,czy tak jak zwykłe żarówki traktuje się je jako materiał eksploatacyjny.Wiem,że teoretycznie mają być" wieczne",ale w razie przepalenia trzeba chyba wymienić cały reflektor,a to może być już spory koszt.Podejrzewam,że ładnych kilka tysięcy. |
Fabryczne 5 lat lub 100 000 km, w zależności co nastąpi wcześniej ( 2 pierwsze lata bez limitu kilometrów )
|
|
|