|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lampy led |
Autor |
Wiadomość |
Terex23
Forumowicz
Auto: Outlander 3 2016
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lis 2016 Posty: 61 Skąd: Goczałkowice
|
Wysłany: 02-01-2017, 19:02 Lampy led
|
|
|
Witam. Mam pytanie czy lampy led przód maja jakieś podgrzewanie bo podczas opadów śniegów zakleja się cała lampa z powodu ze strumień światła jest zimny w stosunku do zwykłych lamp a spryskiwacze nie dają rady gdy to zamarza "ale kicha"
Pozdr. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 02-01-2017, 19:14
|
|
|
Raczej oryginalnego podgrzewania nie ma, może pojawi sie jakiś patent bo to faktycznie problem w naszym klimacie. |
|
|
|
 |
Trewor
Nowy Forumowicz
Auto: Ford mondeo
|
Wysłany: 05-02-2017, 22:14
|
|
|
Widzę,że temat nie był rozwijany,stąd wnioskuję,że z tymi ledami w zimie nie jest tak źle.Mam inne pytanie.Czy na te ledy jest jakaś gwarancja,czy tak jak zwykłe żarówki traktuje się je jako materiał eksploatacyjny.Wiem,że teoretycznie mają być" wieczne",ale w razie przepalenia trzeba chyba wymienić cały reflektor,a to może być już spory koszt.Podejrzewam,że ładnych kilka tysięcy. |
|
|
|
 |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 290 Skąd: Biegun Północny
|
Wysłany: 06-02-2017, 15:14
|
|
|
Trewor napisał/a: | Widzę,że temat nie był rozwijany,stąd wnioskuję,że z tymi ledami w zimie nie jest tak źle.Mam inne pytanie.Czy na te ledy jest jakaś gwarancja,czy tak jak zwykłe żarówki traktuje się je jako materiał eksploatacyjny.Wiem,że teoretycznie mają być" wieczne",ale w razie przepalenia trzeba chyba wymienić cały reflektor,a to może być już spory koszt.Podejrzewam,że ładnych kilka tysięcy. |
Fabryczne 5 lat lub 100 000 km, w zależności co nastąpi wcześniej ( 2 pierwsze lata bez limitu kilometrów ) |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
|
|