To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Felgi aluminiowe i stalowe - Lancer CYxA

mkrawcz1 - 19-10-2009, 13:03

Zocha napisał/a:
dzięki za pomoc :) znalazłam na tej stronce całkiem fajne Dezent V albo V dark, z kpl śrub mocowań i co tam potrzebne, z transportem gratis, mam nadzieje, ze nadają się tez do zimówek, bo to chyba ma znaczenie...Teraz tylko mąż musi zadecydować ( w końcu to jego auto-ja zostaje przy mojej Karolci)

Ja mam V-Dark, wraz z NOKIANami czekają na samochód :-)

Pawcho - 19-10-2009, 17:27

Zocha z tego co się orientuję to ma znaczenie.Wejdź sobie to przymierzalni w sklepie http://www.felgi-opony.co...zaj=2&x=14&y=13 i tam z tego co pamietam felgi przystosowane do zimy to m.in. DEZENT R,DEZENT RE,DEZENT A,ENZO 0,R,X-reszty nie pamiętam
Zocha - 20-10-2009, 08:57

sp napisał/a:
[ Dodano: 09-12-2008, 21:24 ]
Szerokość felgi 6,5X16 lub 7X16 ma znaczenie w montażu opon. Fabryczne 205/60/16 wejdą na obie felgi o które pytasz.
W każdym sklepie z felgami sprzedawcy powinni doradzić i dopasować do modelu auta jaką felgę czy zestaw śrub kupić. :wink:

no to ma znaczenie czy nie ma? bo enzo x są 7x16...zanim sprzedawca zacznie doradzać, wolę zasięgnąć języka, żeby przynajmniej wiedzieć o czym do mnie mówią:P jeśli Panowie byli mili i mnie oświecili...jak mąż wróci zabłysnę wiedzą na temat felg:P

mkrawcz1 - 20-10-2009, 09:29

http://forum.mitsumaniaki...ic.php?p=574724

Post nr 4.

Zocha - 20-10-2009, 10:57

dzięki:)
mitsugreg - 20-10-2009, 11:42

Potwierdzam ENZO H ET45 pasują - właśnie zamontowałem.
del toro - 20-10-2009, 14:28

Witam...

Podejrzewam, że moga się powtórzyć - potrzebuje kupić felgi zimowe do lancera sedana - "16" , może ktoś juz zakupił w atrakcyjnej cenie i mógłby sie podzielić informacją gdzie i za ile, byłbym wdzięczny.
Ceny u dilera są "trochę" wyśrubowane.

earphorny - 20-10-2009, 15:30

mitsugreg napisał/a:
Potwierdzam ENZO H ET45 pasują - właśnie zamontowałem.

Od tygodnia mam założone te same felgi plus goodyear ultragripy+ - wszystko ok :-)

Me-Tsu - 20-10-2009, 22:30

do del toro:

jesli chcesz zalozyc felgi stalowe i do tego 16" to mozesz kupic np tu (jeszcze sie z nimi nie kontaktowalem):
http://www.felgi-opony.co...hi&model=Lancer
ale pewnie wejde w taka opcje.
ogolnie nie mam przekonania do alu na zime (np. znajomy zalozyl jakies tanie alu na jesieni. po sezone nabraly barwy mocno zlocistej i zaczely wygladac jak wiejski tuning a'la subaru impreza)
no i walnac przy srogim mrozie w kraweznik bylby strach.

no ale totylko moje przemyslenia
(czuje ze zaraz mnie alusiarze beda chcieli zjesc :D )

majcher - 20-10-2009, 22:44

mitsugreg, earphorny, he he widzę, że będzie nas więcej z takimi felgami ENZO H, mi dostarczono takie wczoraj:-) No i u mnie jeszcze Ultra Gripy +
Pozdrawiam

earphorny - 21-10-2009, 09:39

majcher, bo one takie nieudziwnione są - bardzo przypominają te standardowe felgi mitsu - co ma sporą zaletę przy myciu, bo zakamarków, w których chowa się brud mało... Lata całe jeździłem na stalówkach, ale takie do focusa było łatwiej zdobyć, niż do lancera - w Internecie widziałem te do mitsu może w dwóch miejscach. Więc w razie jakiegoś zonka (a w focusie szanownej małżonce udało się felgę poważnie skrzywić na schowanym w śniegu krawężniku) dokupi się kolejne enzo za cenę podobną do stalówki...
del toro - 21-10-2009, 11:47

Do Me-Tsu..

Dzieki za linka...
takie same znalazłem u siebie we Wrocławiu w podobnej cenie.

Nie znam się za bardzo na tych wymiarach ale chyba będą pasowały?:

6,5 X 16/5/114,3/46/67

dla mnie to czarna magia

mkrawcz1 - 21-10-2009, 14:41

Będą, ale za zbliżone pieniądze masz alu...
A jak doliczysz sensowne kołpaki, to nawet za te same pieniądze :-)

Zocha - 27-10-2009, 14:48

cały czas poszukujemy felg.facet na allegro, który miał oryginalne, najpierw podał cenę za szt 1399zł potem mąż zadzwonił i facet powiedział, ze to pomyłka i cena za kpl. Ale dla pewności wysłaliśmy maila z prośbą o potwierdzenie, ze to cena za kpl. No i rano odbieram maila , facet potwierdził, oki wchodzę na allegro,żeby zamówić i..kosztują już 1590.facet przekombinował, coś tam mężowi mówił,że może dyktować cenę itd i się przeliczył, bo mail i telefon były od tej samej osoby hehehe no cóż..
mnie się podobały Enzo X, ale pan powiedział,że nie jest pewien czy et będzie pasować. No cóż czasu jeszcze troszkę jak mówicie , że Enzo H z ET 45 pasują.. a oponki będą GY UG7+

apikus - 28-10-2009, 20:53

Ja mam Enzo X z UG 7+. Nie mam zastrzeżeń.

Foto z poprzedniej zimy: